Norsk krydstogtskib går på grund

Generelle nyheder

18/03/2022

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Mandag den 14. Marts gik krydstogtskibet på grund.

Mandag den 14. Marts gik krydstogtskibet på grund.

På grund i den Dominikanske republik

Det norske krydstogtskib Escape gik mandag på grund i den dominikanske republik.

Det skriver CNN

Skibet, der blev bygget i 2015 og som kan huse over 4000 passagerer og vejer over 164.000 ton, gik på grund under udsejlingen fra Puerto Plata i den Dominikanske republik. Skibet sad fast ind til næste morgen, hvor tidevandet fik skibet til at flyde og skibet blev sejlet ind til havnen i Puerto Plata.

Skibet ligger i skrivende stund stadig i Puerto Plata, hvor det afventer at få repareret skader på skibets underside.

NLC udtalte i forbindelse med sagen:

”Der er mindre skade på skibets skrog, men alle gæster og medarbejdere er i sikkerhed. Den nuværende tur vil blive forkortet og det cruiseturen med start den 19. marts bliver aflyst, så skaderne kan udbedres.”

Passagerer redet i land

Puerto Plata var det første stop på turen, som startede i Orlando d. 12. marts. CNN har været i kontakt med passageren Ben Wills fra Washington DC, som var på skibet med sin familie. Han fortæller

”Vi ligger i en smuk havn og medarbejderne er utrolig venlige. Det er rart at se en virksomhed der gør det rigtige – jeg er stadig i højt humør.”

Selvom han umiddelbart er tilfreds kritisere han dog virksomheden for at være langsomme om at videregive information.

Passagererne har ikke fået lov til at stige af skibet, fordi man er bange for at miste overblikket over evakueringen af dem. Denne evakuering skal finde sted i løbet af de næste to dage, hvor passagererne bliver sat af i havnen og får refunderet deres billetter for den resterende rejse.