Er du klar til din pension?

Livet som pensionist

30/1/22 | 11:49

Skrevet af Redaktionen

Er du en af dem, der ser frem til at nyde tilværelsen som pensionist, og er der ikke længe til, at du kan gå på pension, har du så egentlig forberedt dig på at gå på pension?

Der er mange, der bliver overrasket over, hvor markant deres tilværelse egentlig ændrer sig, når de går på pension. Først og fremmest fordi, at hvis de ikke selv aktivt søger det, er der ikke noget fast at stå op til hver dag. Så det er blandt andet en af de ting, du skal sørge for at blive ved med at få i kalenderen. Aktiviteter, arrangementer, aftaler og begivenheder, som du kan fylde din tilværelse ud med, så du ikke bare ender med at sidde i en lænestol. For hvor rart det end lyder, bliver det også meget hurtigt kedeligt, og du vil blive træt af det efter at have gjort det i en uges tid.

Har du råd til at blive boende?

Men det kan også være en rigtig god idé at tage et kig på din økonomi og se, om den er klar til, at du går på pension. Har du eksempelvis råd til at blive boende der, hvor du bor nu? Eller skal du til at finde en anden bolig, eller eventuelt en lejlighed, hvor du har mulighed for at sidde billigere?

At gå på pension vil for de fleste danskere betyde, at den månedlige indtægt også daler. For nogle vil der være et markant fald, for andre vil det måske bare være et par hundrede kroner eller deromkring, alt afhængig af hvilken løn du har været vant til at få.

Hvis du eksempelvis endnu ikke er færdig med at afdrage på dit hus, er det ikke sikkert, at du kan blive ved med at afdrage på det, når du går på pension. Så det kan måske være, du er nødt til at sælge dit hus og flytte i en lejlighed eller et mindre rækkehus, hvor du kan få en lavere husleje. Der er mange pensionister, der ender med at flytte i lejlighed, fordi de ikke har råd til at sidde i et stort hus, når de kun har en folkepension at læne sig op af.

Forskellige satser alt afhængig af din situation

Hvis du endnu ikke har læst op på, hvor meget du kan se frem til at få i pension, når den tid endelig kommer, er det måske en meget god idé at gøre det allerede nu, så du er forberedt på, hvor meget du kan forvente at have udbetalt hver måned.

Det er blandt andet vigtigt at vide, at der er forskellige satser, alt afhængig om du eksempelvis er single eller gift. Der kan også være forskellige tillæg, du gør dig berettiget til, som kan løbe op i et par tusinde kroner mere eller mindre hver måned.

Skal du snart på pension, og har du endnu ikke tjekket op på, hvor meget du kan se frem til at få i pension, når du en dag stempler ud fra dit arbejde for sidste gang, er det en rigtig god ide at begynde at gøre dig disse tanker om, hvordan din økonomi kommer til at se ud, når du engang ikke længere får en fast løn ind på din konto hver måned, men derimod skal vænne dig til at få en pension, som måske er mindre end det, du har været vant til at få i månedsløn.

Du kan stadig låne penge som pensionist

Får du på et tidspunkt brug for at låne penge som pensionist, kan det heldigvis stadig lade sig gøre. Nogle enkelte låneudbydere har en grænse på eksempelvis 80 år, hvor du så ikke længere har mulighed for at optage et lån eller at være kautionist for en anden persons lån.

Men der er rigtig mange låneudbydere, der stadig er villige til at låne penge ud til dig, selvom du ikke længere får en løn men derimod er på pension. Det er lige før, at du er mere sikker at låne penge ud til, da du som pensionist ikke kan blive fyret og dermed miste din indtægt fra den ene måned til den anden, ligesom du kan det som almindelig lønansat.

Så står du på et tidspunkt og har brug for nogle ekstra penge i din tilværelse som pensionist, er det intet problem for dig at gå en tur på nettet og sende en ansøgning afsted til en af de mange online låneudbydere, som er mere end glade for at tage imod dig som kunde. Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån, hvis du vælger at gøre det via nettet, og du kan få din ansøgning behandlet på under et minut.

Får du dit lån godkendt, kan du også have pengene på din konto allerede inden for 24 timer. Nogle steder allerede inden for en time. Så det er absolut intet problem at låne penge, hvis du er gået på pension. Det kan være godt at huske på, hvis du en dag får brug for det.