Dødssyg kvinde reddet af trofast hund: Fandt passende donor på gåtur

Kæledyr

20/5/23 | 05:50

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Skrevet af Magnus Møller

Nogle gange finder man håb på de mest uventede steder, og det kan ofte være afgørende for ens liv. Dette var netop situation for en dødssyg kvinde, der tilfældigvis stødte på en beskyttende engel, mens hun luftede sin hund.

44-årige Lucy Humphrey havde levet med sin sygdom i mere end 20 år.

I 2017 blev hun diagnosticeret med terminal nyresvigt. Hun fik at vide, at hun havde brug for en ny nyre for at overleve. Som tiden gik, blev Lucy mere og mere afhængig af lægepleje og kunne til sidst ikke udføre nogen anstrengende aktiviteter.

En dag besluttede Lucy og hendes kæreste imidlertid at tage på en udflugt sammen. De tog også en grill og deres to hunde med, hvilket viste sig at være afgørende for Lucy.

Et tilfælde eller skæbne?

En af hundene ved navn Indie nærmede sig gentagne gange en nærliggende campingvogn, hvor en kvinde sad og hæklede.

"Indie gik hen til hende omkring tre gange, så tilbage og derefter derhen igen," forklarede Humphrey.

Efter de mange ture frem og tilbage besluttede parret at gå hen til campingvognen og undskylde for Indies opførsel. Kvinden i campingvognen introducerede sig som Katie James, og som undskyld for hundens opførsel inviterede parret hende til grillfest.

Indvilligede i at være donor

Da de fik snakket sammen, viste det sig, at Katie var registreret som nyredonor.

Indtil videre havde Lucy holdt sin situation hemmelig. Men efterhånden som de kom tættere på hinanden, fortalte hun Katie om sin venteliste til nyretransplantation. Katie tøvede ikke og indvilligede i at donere sin nyre.

Transplantationen måtte udsættes

Lucys partner og en af hans venner havde tidligere tilbudt at donere deres nyrer, men desværre var de ikke egnede donorer. Det gjaldt dog ikke for Katie, og hendes resultater matchede perfekt med Lucys. Det er klart, at chancerne for at møde hinanden må have været "en ud af flere millioner", men det lykkedes.

Transplantationen skulle finde sted midt i juni 2021, men på grund af forholdene forbundet med covid-pandemien blev transplantationen først udført i oktober 2022.

Nogle dage før transplantationen tilbragte parret tid på samme hospitalsafdeling, det fik dem til at komme endnu tættere på hinanden.

Efter en vellykket operation udtrykte Lucy sin taknemmelighed for det nye liv.

Dette blev selvfølgelig også gjort muligt af hunden, Indie, der måske havde fornemmet en mulighed.

Parret fik dog én ting fra hinanden, og dette blev et uadskilleligt venskabsbånd, der fortsætter den dag i dag. De planlægger også at tage på autocamperferie sammen.