Så udmagret hund i vejkanten: Hvad dyrlægen opdagede, overraskede alle

Kæledyr

03/06/2023

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Skrevet af Magnus Møller

De skulle egentlig have en fridag, men det blev ikke muligt for "Love Furry Friends" fra Odessa. Da de var på vej i bil i Ukraine, så Olena og en kollega pludselig en underernæret hund ved vejkanten, og så måtte de reagere.

"Selvfølgelig kunne vi ikke bare køre forbi," fortæller flere dyrevenner i deres seneste YouTube-video. I stedet blev de ukrainske kvinder nødt til at stoppe for at hjælpe den firbenede ven.

Langsomt nærmede Olena sig den sky hund. Den underernærede hund var fyldt med angst og så meget misfornøjet ud, da den mødte den ukrainske kvinde. Det varede dog ikke længe, før Olena kunne bære den pelsede ven i sine arme og ind i bilen.

Da kvinderne ikke havde været forberedt på, at de skulle redde en hund, havde de hverken hundefoder eller noget at drikke med. De lavede dog hurtigt en skål ud af et plastiklåg, så den tørstige hund kunne få noget i maven.

En dag senere tog de hunden, som de kaldte Stacey, til dyrlægen. Lægen befriede ikke kun sin patient for flåter i spandevis og lopper, der blev også gjort en opdagelse, som ingen havde forventet.

Det viste sig nemlig, at den underernærede hund var gravid og producerede mælk. Desværre viste en ultralydsscanning, at hvalpene allerede var døde i livmoderen.

Stacey måtte derfor blive ved dyrlægen i tre uger. Der kom hun sig ikke kun efter sterilisationen, som eksperten havde udført, men hun tog også lidt på i vægt.

Til sidst kunne 'Love Furry Friends' hente den cirka to år gamle hund. Heldigvis kunne den pelsede ven straks knytte bånd med en hvalp, der havde mistet sin mor.

Derved fik Stacey alligevel lov til at udfylde sin moderrolle, mens den lille hvalp ikke længere var alene.