Politiet skyder mand i Hvidovre

112

02/03/2022

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Politiet er tidligt onsdag morgen massivt til stede på en villavej i Hvidovre.

På villavejen Agermosen i Hvidovre er en 36-årig mand blevet skudt af politiet. Derfor er politiet massivt til stede onsdag morgen.

Det fortæller Den Uafhængige Politiklagemyndighed i en pressemeddelelse.

Skud affyret om natten

Ifølge Den Uafhængige Politianklagemyndighed modtog de klokken 01.59 en underretning fra Københavns Vestegns Politi om, at de kort forinden havde skudt en 36-årig mand.

Det blev oplyst at skuddet var faldet i forbindelse med politiforretning, og at manden er uden for livsfare.

Undersøgelse er i gang

Københavns Vestegns Politi har også bekræftet hændelsen på Twitter, hvor de også skriver, at de ikke har mere at tilføje. De henviser i stedet til pressemeddelelsen fra Den Uafhængige Politianklagemyndighed.

I pressemeddelelsen fremgår det, at DUP på baggrund af episoden har igangsat en nærmere undersøgelse af sagen.

Det er kutyme at DUP iværksætter en efterforskning når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Politiet må skyde for at afværge angreb

Ifølge skydereglementet i politiloven har politiet lov til at affyre skud for at afværge et angreb. De må også skyde, hvis der er overhængende fare på personer eller samfundsmæssige vigtige institutioner.

Der må også bruges skydevåben i forbindelse med pågribelsen af personer, der er mistænkt for at have deltaget i et farligt angreb som beskrevet ovenfor.

Når Politianklagemyndighedens efterforskning er afsluttet, sender de en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.