Dummere end politiet tillader: Forsøgte at hente et kilo kokain i pakkeshop

112

29/3/22 | 07:35

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Toldere har fundet et kilo kokain gemt i postpakke afsendt fra Nordeuropa. To mænd er fængslet i sagen. Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

I forbindelse med en stikprøvekontrol hos en kurervirksomhed i Kolding fandt toldere 24. marts 2022 et kilo kokain i en postpakke afsendt fra et nordeuropæisk land. Kokainen lå vakuumpakket i postpakken.

"Vi ser med jævne mellemrum mere eller mindre kreative forsøg på at smugle kokain og andre typer narkotika ind over grænsen. I samarbejde med politiet arbejder vi målrettet på at finde narkotika, ikke mindst kokain, da stofferne er ulovlige og ekstremt sundhedsfarlige," siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Toldstyrelsen finder narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste opgørelser fra Toldstyrelsen viser, at der i 2020 blev tilbageholdt i alt 22 kilo kokain i både flydende og fast form.

Toldstyrelsen har overdraget den tilbageholdte kokain til Østjyllands Politi, der fredag foretog anholdelse af to mænd og en kvinde, da de ville afhente pakken i en pakkeshop i Tilst. De to mænd på 27 og 28 år blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus sigtet for at have indført kokainen med henblik på videresalg. De blev begge varetægtsfængslet i fire uger.