Svigermor mener jeg bør lave hul i ørene på min 10 mdr. gamle baby. Ellers er jeg en dårlig mor

Virale historier

07/6/23 | 05:31

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Når det kommer til at træffe en beslutning for dit barn, forsøger de fleste forældre at sætte sig i deres baby sted, så de kan afgøre, om det er en god beslutning på sig. Og for en mor udløste det et stort dilemma, da svigermor ville presse hende til hul i ørene.

"Det er ikke, hvad en god mor gør"

Moren gik på Reddit og fortalte sin historie: "Min svigermor fortæller mig, at jeg er en dårlig mor, fordi jeg vælger ikke at stikke hul i min 10 måneder gamle datters ører. Jeg har fortalt min svigerinde, at jeg vil vente, til hun bliver ældre og selv kan vælge, om hun vil have dem piercet. Dette blev rapporteret tilbage til min svigermor, og hendes ord var: 'Det er ikke hvad en god mor gør. En god mor tager beslutninger for sine børn. Hun lader det ikke være op til sit barn at bestemme. Piger skal have deres ører piercet'."

Kvinden fortsatte med at forklare, at hendes svigerindes datter fik hul i ørene, da hun var ni måneder gammel. Derfor føler hun, at hun er oddsene i mod sig: "Slægtninge påpeger konstant, at hun ikke har dem piercet og spørger mig hvorfor, og hver gang jeg giver samme grund, 'jeg venter, til hun er lidt ældre med at pierce dem.'"

Moren uddybede med at sige, at "Jeg mener bestemt ikke, jeg er en dårlig mor for at lade min datter bestemme? Det er hendes krop, jeg ville ikke kunne lide det, hvis nogen holdt mig nede og begyndte at sætte huller i min krop. Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal argumentere med min svigermor."

Læsere med gode råd

Heldigvis kom brugere til undsætning med gode råd og vejledning til hende. Som svar sagde en bruger: "Du burde sætte grænser i stedet for at prøve at ræsonnere med hende. Hun har besluttet sig, du vil ikke være i stand til at ræsonnere hende ud af det. Man kan sige, min mand og jeg har truffet en beslutning. Hvis vi vil tale om det, så giver jeg dig besked."

Og hun tilføjede: "Ellers lad være med at tage det op. Gør du det lægger jeg på eller går, hvis vi ikke kan finde noget andet at tale om. Jeg ved dog, det kan være rigtig svært."