Tidligere russisk præsident: Vesten udløser 'dommedag'

Ukraine-krisen

07/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Den tidligere russiske præsident, Dmitrij Medvedev, anklager Vesten for at spille et "skakspil med døden"

En af Vladimir Putins nære venner har advaret om en "dommedag for menneskeheden", hvis Vesten bliver ved med at gå imod Rusland over invasionen af ​​Ukraine.

Dmitry Medvedev, en tidligere russisk præsident, snakkede med Telegram for at anklage Vesten for at ville drage fordel af den militære konflikt i Ukraine for at "eliminere Rusland fra det politiske felt".

Den nuværende vicesekretær i Ruslands sikkerhedsråd beskrev dette som et "skakspil med døden".

Han skrev: "De har en hemmelig tanke om vores stats opløsning, og tænker på, hvordan man kan rive os i stykker. Sådanne forsøg er meget farlige og må ikke undervurderes. Disse drømmere ignorerer et simpelt aksiom: en kraftig opløsning af en atommagt er altid et skakspil med døden, hvor det er kendt præcist, hvornår checken og makkeren kommer: dommedag for menneskeheden."

Det er ikke første gang, at Medvedev har fremsat ildevarslende atomadvarsler. Det skriver Daily Star.

I sidste måned sagde han i et andet interview, at Ukraine og Vesten "ser ud til at være klar til at arrangere et nyt Tjernobyl" ved atomkraftværket Zaporizhzhya.

Han bemærkede, at Den Europæiske Union har sine egne atomkraftværker, og tilføjede, at "ulykker" kunne ske ved dem. Det var efter, at han anklagede Ukraine for at være ansvarlig for den farlige beskydning ved Zaporizhzhya.

Medvedevs seneste skænderi kom efter rapporter om, at Putin har rykket en atomubåd ud i Middelhavet.

Det menes, at fartøjet kan være Severodvinsk, Ruslands mest magtfulde ubåd, der er i stand til at transportere op til 40 Kalibr landangreb krydsermissiler. Ethvert af disse missiler kan udstyres med et atomsprænghoved.