Nu indrømmer Putin

Ukraine-krisen

09/3/22 | 17:25

Skrevet af Redaktionen

Hidtil har de benægtet det, og har afvist det som værende 'falske påstande fra Vesten.'

Rusland er onsdag gået til bekendelse. De har nu indrømmet, at det ikke blot er professionelle soldater, der er sendt til Ukraine. Blandt de styrker, der er sendt i aktion, er der også værnepligtige.

Hidtil er det af både Rusland og af præsident Vladimir Putin selv blevet afvist, at der skulle være sendt hverken værnepligtige eller folk i reserven til Ukraine.

Derimod har man frem til nu holdt fast i, at det udelukkende er professionelle soldater og officerer, der er sendt afsted. Russerne har dog aldrig indrømmet, at styrkerne er sendt i krig, men derimod omtaler de det som 'den særlige militæroperation'.

Der i flere medier været meldinger om, at der er værnepligtige russere i Ukraine. Disse påstande er dog blevet afvist, og er blevet kaldt for 'falske påstande fra Vesten' af russerne.

Onsdag har det russiske forsvarsministerium dog erkendt, at der er værnepligtige til stede i Ukraine. Det sker i kølvandet på, at det er lykkedes den ukrainske hær at tage værnepligtige til fange.

"Desværre har vi opdaget fakta om tilstedeværelsen af værnepligtige i enheder, der tager del i den særlige militæroperation i Ukraine," lyder det fra det russiske forsvarsministerium ifølge Ritzau.

Dette bliver fulgt op af en melding om, at disse soldater er blevet trukket hjem til Rusland.

"Praktisk talt er alle sådanne soldater trukket hjem til Rusland," hævder ministeriet.

Efter sigende skulle de fleste af de værnepligtige, der er blevet sendt til Ukraine, være blevet sendt til landet som en del af såkaldte forsyningsenheder.

Det vil sige, at de er en del af enheder, der kun har haft til formål at levere eksempelvis mad eller militært udstyr til øvrige russiske soldater. Med andre ord, så har de altså ikke deltage i militære aktioner i Ukraine.