Jysk-butik angrebet

Ukraine-krisen

26/02/2022

Skrevet af Redaktionen

Først lukkede de deres butikker i Ukraine. Nu melder den danske detailkoncern ud, at en af deres butikker i går aftes stod i flammer.

Kampene i Ukraine fortsætter. Storbritanniens forsvarsminister, Ben Wallace, har bl.a. til Sky News fortalt, at mere end 450 russiske soldater er blevet dræbt under invasionen. Indtil videre er også mere end 50 ukrainske soldater døde.

I løbet af fredagen er Vladimir Putins styrker kommet nærmere på hovedstaden, og i løbet af natten har kampe i Kievs gader været en intense.

Igennem fredagen er der hørt flere eksplosioner omkring Kiev, herunder i Hostomel, der er en forstad i det nordvestlige Kiev. Den forstad har været centrum for voldsomme angreb. 

I Hostomel stod en Jysk-butik pludselig i flammer, hvilket kommunikationschef Rune Jungerg Pedersen bekræftede over for Ekstra Bladet

"Det er korrekt. Det er en af vores nyere butikker i en forstad til Kiev. Vi kender ikke til butikkens tilstand, men vi ved, at der i hvert fald ikke var nogen medarbejdere i den."

I takt med, at situationen blev mere alvorlig i Ukraine, valgte Jysk torsdag morgen at lukke sine 86 butikker, der er fordelt landet over - og de er ikke alene om beslutningen. 

Carlsberg har ligeledes valgt at lukke flere af sine bryggerier i Ukraine som følge af situationen, ligesom også malingkoncernen Flügger har lukket ned for deres aktiviteter i Ukraine. 

Jysk råder over 3140 butikker, der er fordelt over 50 lande, herunder 13 i Rusland. 

De 86 butikker i Ukraine, som nu for en stund holder lukket, er derfor kun en mindre del af deres aktiviteter.