Søvnekspert: Drik IKKE denne almindelige drikkevare tæt på sengetid

Sundhed

23/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Alle folk ved, at kaffe nok ikke er det bedste at drikke før sengetid. Men hvad mange ikke ved er, at en anden drikkevare også kan ødelægge din søvnkvalitet.

Alkoholens ødelæggende effekt

Selvom alkohol kan få dig til at føle dig døsig, så er en anden effekt også, at det kan ødelægge din nattesøvn. Søvneksperterne hos Bed Kingdom har afsløret potentielle årsager til søvnløshed, og en af dem er relateret til alkohol og nikotinforbrug.

Søvneksperterne forklarede: "Mens alkohol ofte kan få dig til at falde hurtigere i søvn, kan det at drikke det tæt på sengetid skabe fragmenteret søvn og være årsagen til hyppig vågning hele natten."

Og han fortsætter i forhold til, hvilken konsekvens alkohol tæt på sengetid kan have: "Undersøgelser har fundet ud af, at indtagelse af alkohol inden for fire timer efter sengetid kan påvirke søvnkontinuiteten og varigheden negativt," siger han og tilføjer: "hvilket fører til længere 'vågning efter søvnstart' (WASO), hvor du vågner om natten og kæmper for at falde i søvn igen."

"Hvis du har problemer med at forblive i søvn efter en aftendrink, så prøv at få din sidste drink omkring fire timer før du går i seng for at sikre, at din krop har haft rigelig tid til at fordøje og omsætte alkoholen, før du forsøger at falde i søvn."

Koffeins virkning

Alkohol er ikke den eneste skadelige mod kroppen før sengetid. Også koffein er slem. Hvor længe før må du drikke det, hvis det ikke skal have indflydelse på din søvn?

En ekspert siger: "Selvom det kan lyde ekstremt, hvis du har problemer med at glide væk om aftenen, så overvej at afskære koffein otte til 12 timer før din sengetid," og han tilføjer: "Hvis du typisk går i seng kl. 23.00, kan det betyde, at du får din sidste koffeinholdige drik omkring kl. 13.00 om eftermiddagen og vælger koffeinfrie muligheder for resten af ​​dagen."