Hårekspert: Derfor bliver dit hår tyndere og 3 ting, du kan gøre ved det

Sundhed

13/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En ekspert har delt, hvordan kvinder kan bekæmpe hårtab og hårudtynding og opnå lækre lokker, når de går ind i sommeren.

Årsagerne bag tyndere hår

Kvinder kan opleve hårtab og hårtynding af forskellige årsager, herunder kvindeligt mønsterbalding, hormonel ubalance, stress, alopecia og medicin.

Alderen kan forværre hårtabet. Ifølge hårplejeeksperten Shauna Casey påvirker kvindeligt skaldning omkring 40 procent af kvinderne ved 50-årsalderen. Hvad angår hormonelle problemer, kan hårtab forekomme efter begivenheder som PCOS, graviditet og overgangsalderen, "som kan have en ekstrem effekt på vores hår og selvtillid, hvis det ikke kontrolleres."

Ifølge Shauna kan sæsonbetonet hårtynning - primært om sommeren og vinteren - skyldes temperaturændringer, hormonændringer, ændringer i kost og livsstil.

Da vi nærmer os de varmere måneder, advarede Shauna derfor om, at "overeksponering for solen kan efterlade håret og hovedbunden tør og skør, hvilket fører til hårbrydning og hårtab".

Hun tilføjede, at "solskoldning i hovedbunden kan forårsage hårtab", og for dem, der hopper i poolen eller havet på deres ferie, kan "skade forårsaget af klor og/eller saltvand også bidrage til hårtab".

Så hvad kan en kvinde ifølge håreksperten gøre for at holde sit hår "sundt" og bevare sit frodige hår hele året rundt?

Hovedbundbehandling

Shaunas første tip var at investere i en ugentlig hovedbundbehandling: "Hold hovedbunden hydreret og næret året rundt ved hjælp af en ugentlig hovedbundbehandling." Hendes favorit er BondiBoost Elixir Hair Oil, der koster 200 kr. hos Sephora, men der findes også andre lignende og billigere mærker.

Hun sagde: "Elixir Pre-Treatment Oil indeholder en unik blanding af næringsrige olier, der er gode for håret, herunder Ricinusolie, der hjælper med at støtte hårvækst og reducere hårtab."

Brug hovedbundstonic

Hendes næste tip var at bruge en daglig hovedbundstonic, der angriber problemet direkte ved roden: "Sørg for at give håret ved rødderne alle de næringsstoffer, det har brug for, for at holde sig sundt," rådede eksperten.

Vælg shampoo omhyggeligt

Endelig opfordrede Shauna kvinder til at investere i en shampoo og balsam med særlige egenskaber, der hjælper mod hårtab: "Vælg en shampoo og balsam, der indeholder rosmarinolie. Rosmarin har været anvendt i årtier og bruges i mange urtemedicin til at behandle hårtab og stimulere hårvækst."