Sådan påvirker indretningen af din bolig dig

Sponseret indhold

15/3/23 | 09:30

Skrevet af Sponseret Indhold

De fleste ved nok godt allerede, at ens omgivelser selvfølgelig påvirker en. Men ved du også hvordan din boligs indretning påvirker dig? Valget af former, teksturer og farver har faktisk en kæmpe betydning. Det kan være med til at forbedre dit humør, men det kan faktisk også gøre det værre. Sæt dig derfor ordentligt ind i indretningen og giv dig selv god tid til at indrette din bolig. 

De små detaljer betyder meget

Det kan være fristende at male dine vægge andre farver end hvid. Selvom hvid er en flot og neutral farve, kan det faktisk hurtigt blive kedeligt at se på længden. Derfor vælger flere og flere at male en eller flere vægge i en anden farve. Men der er altså nogle farver, som du skal holde dig fra. Det er især farver med en længere bølgelængde. Det er for eksempel rød og gul. Flere undersøgelser har nemlig vist, at disse farver kan gøre dig stresset, da de sætter din krop i beredskab. Så hvis du gerne vil inkludere lidt farver i din indretning, kan det være en fordel at vælge farver med en kortere bølgelængde. 

Herudover trives folk bedst, når der er en masse forskellige teksturer fremfor glatte overflader. Her må tingene især gerne være bløde fremfor hårde.

Sådan gør du dit hjem hyggeligt med inventar

Pynteting såsom skulpturer og malerier kan være med til at gøre dit hjem mere personligt og hyggeligt. Disse to ting er som sagt vigtige, hvis du vil trives derhjemme. Hvis du vælger at købe inventar i farver med en lang bølgelængde, anbefales det, at det er relativt små ting, så de ikke har en for stressende effekt. 

Møbler med rette vinkler kan være svære at komme udenom. Langt de fleste møbler har jo skarpe hjørner - men hvis du kan, bør du vælge nogle møbler, som har lidt blødere former. Undersøgelser har nemlig vist, at folk trives bedst i rum, hvor der er runde og organiske former. Du kan derfor roligt købe inventar med runde former. Det kan for eksempel være snekugler. De er unikke men stadig rigtig flotte. De kan bruges hele året og er ikke kun til juletiden.