Har du sikret dine arvtagere?

Sponseret indhold

02/12/22 | 08:10

Skrevet af Sponseret Indhold

Annoncørbetalt indhold

Døden er ikke noget, man typisk skænker en tanke, men ikke desto mindre kan det være en god ide, at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvem der skal arve dig – også selvom du stadig er ung og forhåbentlig har mange gode år endnu. Så hvordan sikrer du dig, at dine ejendele går til de rette arvinger? Det korte svar er et testamente, og hvad det mere præcist er, kan du læse mere om herunder.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk bindende dokument, der giver dig indflydelse på, hvad der skal ske med dine ejendele, og hvem der skal arve dem, når du går bort. Vidste du for eksempel, at din samlever ikke automatisk arver dig, selvom I har været sammen i mange år, deler hus, økonomi og har børn sammen? Med et testamente sikrer du dig nemlig, at de personer, der ikke er omfattet af arveloven, arver efter dig.    

Behøver jeg et testamente?

Nej, det gør du ikke. Men uden et testamente, så er det som sagt arveloven, der bestemmer, hvordan dine ejendele skal fordeles imellem dine efterladte. Ønsker du derfor, at din kæreste/samlever, en god ven eller en person, der ikke er en livsarving, skal arve dig, så er du nødt til at oprette et testamente. 

Hvordan udarbejder man et testamente?

Det er ikke nogen langvarig proces at få oprettet et testamente, og du kan sagtens oprette et testamente hurtigt online. Når testamentet er blevet oprettet, skal det efterfølgende signeres enten som et vidnetestamente eller et notartestamente, hvor testamentet bliver signeret hos en notar. Men selvom det kan gøres hurtigt og nemt online, så vil det altid være fordelagtigt at tage en advokat på råd. En advokat tager nemlig ikke kun udgangspunkt i din livssituation, men også hvad dine ønsker er fremadrettet, når du en dag går bort.

Behøver jeg en advokat for at oprette et testamente?

Nej, du kan sagtens udarbejde et testamente uden en advokat, dog vil det altid være en god ide at have en advokat med på sidelinjen. Advokaten kan nemlig rådgive dig om, hvad du skal være opmærksom på, når du udarbejder dit testamente. Det kan for eksempel være konsekvenserne ved at oprette et uigenkaldeligt testamente, der ikke kan ændres på et senere tidspunkt, eller hvis du tror, at dine stedbørn automatisk arver dig på lige fod med dine biologiske børn. Med en advokat ved din side, sikrer du dig dermed, at du ikke begår nogle dyre fejl.