Her er de gode aktiviteter for pensionister

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Når man bliver pensioneret, får man pludselig en del tid, som man på den ene eller anden måde skal udfylde. Mange synes, det er dejligt med ekstra fritid, men for nogle kan det være svært at finde på noget at lave. Her får du nogle bud på gode aktiviteter for pensionister!

Hold kroppen i gang ved at dyrke motion

Når man stopper på arbejdsmarkedet mindskes ens energiforbrug i de fleste tilfælde. Noget så simpelt som at du ikke længere skal gå rundt på en arbejdsplads, cykle til jobbet eller på anden vis bevæge dig i forbindelse med arbejdsdagen kan gøre en kæmpe forskel. Måske tænker du ikke over det, men hvis du går rundt på et kontor fra møde til møde dagen lang, får du alligevel rørt dig noget, og det stopper altså når du bliver pensioneret eller går på førtidspension. For at holde dig i gang er det derfor en god idé at (begynde at) motionere. I mange fitnesscentre er der særlige hold for pensionister, og ellers kan du naturligvis også træne som du selv har lyst til. Du kan også vælge at kaste dig over en ny form for aktivitet, som du måske altid gerne har villet prøve, men ikke rigtig har haft tid til. Det kan være svømning, gymnastik, spinning eller noget helt fjerde! Uanset hvad du vælger, er det i hvert fald fornuftigt at holde kroppen i gang, så den ikke også går på pension! 

Hold fantasien i gang ved at læse bøger

Rigtig mange mennesker kan godt lidt at læse, men føler ikke at de har tid nok til det. Når du bliver pensionist har du imidlertid langt mere fritid end før, og det er altså din chance for at få læst en masse! Ved at læse skønlitteratur holder du fantasien i gang og motionerer generelt hjernen. Du kan for eksempel melde dig ind i en læseklub, hvorved du får inspiration til gode værker og desuden får noget socialt ud af det, fordi I mødes og deler jeres læseoplevelser.

Sørg for at rejse

Ude godt men hjemme er bedst. Sådan opfatter mange det, men der er ingen tvivl om, at der er masser af kvalitet i at rejse, særligt som pensionist. På de ældre dage er der tid til at fordybe sig, sætte tempoet ned og nyde et andet land. Lære kulturen, måske sproget at kende.

Rejs til Spanien og nyd kaffen på en lille café et sted i Andalusien. Blin inspireret af det tempo, livet leves i under solens varme og lær af det. Alt kan vente til i morgen.

Nyd gastronomien i Italien, drik et glas rødvin og bliv oppe til sent på aftenen. Lær at sov længe og være ude længe. Du kan sagtens lære nye vaner, selvom du er kommet op i årene. Udfordre dig selv og læg dine dårlige vaner på hylden, det er ofte nemmere, når man er væk