Ikke kun til aftensmaden: Sådan kan ris gøre underværker i din vaskemaskine

Hus og have

26/01/2024

Foto: Screenshot, @smartfox / YouTube
Foto: Screenshot, @smartfox / YouTube

Skrevet af J. Bøgen

Du kommer til at elske det, når først du har prøvet det!

Vasketøj hører til vaskemaskinen, og ris hører til i køkkenet.

Sådan tænker de fleste nok, men faktisk har begge dele en berettigelse, når det gælder tøjvask.

En hotelansat har nemlig delt et simpelt, og ret genialt trick til, hvordan ukogte ris kan hjælpe dig med at give både dit sengetøj og dine håndklæder nyt liv og gøre dem næsten lige så bløde og fluffede, som da du købte dem.

Det er imidlertid ikke bare at hælde risene i vasketromlen (det vil nok kunne give et værre rod ...) - du skal nemlig forberede risene først.

Find blenderen frem

Du skal nemlig lave risene til en slags fint pulver, og YouTube-kanalen Smart Fox anbefaler, at man bruger en lille blender til netop det formål.

Dernæst skal du hælde det nykværnede pulver i en kop eller lille skål og hælde cirka 120 ml vand over det.

Rør godt rundt med en teske eller en gaffel, så rispulveret bliver helt opløst, og lad så koppen eller skålen stå i mindst 20 minutter (optimalt set natten over).

Dernæst skal du si blandingen over en ny kop/skål, så du ender med kun at have væske UDEN rispulveret tilbage. Pres gerne en teske ned mod pulveret i sien, så du får al væden ud.

Så har du blandingen klar, og så skal du egentlig bare hælde den i en vaskebold og lægge den ind i vaskemaskinen sammen med vasketromlen.

Fyld vaskemaskinens skuffer som sædvanlig (Smart Fox anbefaler også at tilføje lidt eddike til skyllemiddelsskuffen), og så er det bare at sætte maskinen i gang og glæde dig til friske og bløde håndklæder!

Du kan se præcis hvordan i videoen herunder.