Nu falder oliepriserne

Generelle nyheder

15/3/22 | 08:21

foto: shutterstock
foto: shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Efter tårnhøje priser på brændstoffer, er prisstigningerne på olie endelig vendt. Udviklingen skyldes, at Kina forventes at efterspørge mindre olie på grund af tårnhøje coronasmittetal.

Coronasmitten i Kina er på et rekordhøjt niveau. Kina er kendt for at håndhæve restriktioner og lukke byer ned, når smitten stiger, og det er også sket denne gang.

Bl.a. er millionbyen Shenzhen blevet lukket ned på grund af den stigende smitte.

Da Kina samtidig er den største efterspørger af olie, forventes det nu, at efterspørgslen på olie vil falde. Derfor falder prisen også.

Priserne har ellers været på himmelflugt siden Rusland invaderede Ukraine. Prisen på en tønde olie steg til 130 dollars for en lille uge siden, men den er faldet til 102 dollars her tidlig tirsdag morgen.

Idet olieprisen falder, forventes det, at benzin- og dieselpriserne ligeledes vil falde, idet der bruges olie til fremstilling af benzin og diesel.

Forbrugerne vil derfor også kunne opleve effekterne af den faldende oliepris, når de fremover skal ud at køre. Priserne på benzin og diesel plejer hurtigt at justere sig i forhold til oliepriserne.