Det koster England 1,6 milliarder at holde i tomgang

Forbrug

25/11/22 | 14:57

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Vi kender det alle, det er vinter, vi skal ud og køre, vi tænder lige bilen i forvejen så den ikke er så kold at komme ind i, men gør det noget?

I England har man foretaget et studie, der konstateret af den gennemsnitlige bilist, hver vinter, har deres bil stående i tomgang i 244 minutter for at varme op, og det kombineret med alle de andre engelske billister, generere altså op mod 107.000 tons unødigt Co2 om året, bare i England. 

Folk med benzin eller diesel biler, der holder i tomgang om vinteren, spilder samlet for ca. 1,6 milliarder kroner benzin/diesel om årer. Et studie udført af The Institution of Engineering and Technology i England, har konstateret at op imod 64% af den engelske befolkningen har deres motorer til at køre i tomgang om vinteren. Der er mere end en million biler der holder i tomgang hver vinter, og hver bil generere op til 825 kg. Co2 i løbet af livet. Hver bil holder i gennemsnit i tomgang i 5 minutter ifølge undersøgelsen, og 1 ud af 6 billister lader bilen holde stille i mere end 10 minutter så de er sikre på den er varm inden de køre afsted. Farooq Yaqub, medlem af IET udtaler: “Det tar typisk ikke mere end 30 sekunde for bilen, at varme op for alt smørelse i motoren, og hvis du kører i stedet for at holde i tomgang, varmer din motor hurtigere op til dens ideal temperature - desuden kan tomgang gå ud over din bil’s motor, det slider unødigt på tændrør, cylindere og udstødningssystemet. Desuden udleder en bil i tomgang dobbelt så meget Co2 som en bil i bevægelse.” udtaler han. Det anbefales at hvis man skal holde stille så slukker man motoren og trækker håndbremsen. For de 1,6 milliarder, kunne man opvarme 75.000 tusinde hjem, i et år. Så anbefalinger her fra: bid tænderne sammen i år, og kør så med det samme du starter bilen, det er sundest for bilen, din pengepung, og ikke mindst, miljøet vil takke dig.