Undgå brændstofskade til din benzin- og dieselbil med simpelt værktøj

Bil og motor

15/10/2023

Screenshot: YouTube @ScottyKilmer
Screenshot: YouTube @ScottyKilmer

Skrevet af Emil B.

Ifølge en erfaren mekaniker kan benzin- og dieselbilsejere undgå bilfejl ved at teste det her i forhold til deres bil.

YouTube-mekanikeren Scotty Kilmer understregede, at brændstof kan indeholde mere end 10 procent ethanol, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for køretøjet.

I stedet kan du tjekke, hvor meget ethanol der er i deres benzin- eller dieselblanding med et billigt værktøj, der er tilgængeligt online.

På sin kanal sagde Mr. Kilmer, mens han holdte en tester i sin hånd: "Benzinen på de fleste tankstationer indeholder 10 procent ethanol blandet med benzin. Men du vil ikke have for meget af det, fordi for meget ethanol kan få bilen til at køre dårligt, medmindre du har en af ​​de flex-fuel-køretøjer, der er beregnet til det. Fyld testeren op til denne linje med vand først og derefter fylder den til toppen med benzin fra din bil."

Og han tilføjede: "Når den er fyldt, ryster du den for at blande det hele, og derefter lader du den sidde i fem minutter. Hvis du lader den sidde i 10 minutter, viser den nu, at det sandsynligvis er omkring 22 procent ethanol. Nu er det ingen overraskelse, fordi jeg sugede det ud af en kundebil, der ikke kørte ordentligt. Ingen kunne finde ud af hvorfor, og jeg tænkte, at vi skulle tjekke ethanolniveauet, og det er næsten dobbelt så meget, som det burde være.

Derfor anbefaler han denne metode: "Så hvis du er bekymret for din benzinkvalitet, så put lidt i en dåse, køb en af disse testere. På den måde kan du se, hvad der i virkeligheden er i benzinen."

Det menes, at klassiske biler er mest udsatte, da ethanol er mere tilbøjelig til at nedbryde ældre brændstofsystemer. Eksperter hos Adrian Flux har indrømmet, at E10-benzin kan have en betydelig indvirkning på metal, plastik og gummi.

Dette kan føre til brudte brændstofledninger og karburatorproblemer, hvilket kan tvinge bilister til dyre reparationer. Ethanolbrændstof kan også absorbere vand, hvilket kan forårsage problemer, hvis klassiske biler står stille i længere perioder.