Politiet med advarsel: Pas på disse varer

112

13/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Midt- og Vestsjællands Politi kommer nu med en advarsel til danskerne omkring en speciel varegruppe.

Efteråret er over os, og den næste årstid i vente derfor vinter. Det betyder lavere temperature, hvorfor danskerne skal til at skrue op for varmen igen.

Det er som bekendt blevet væsentligt dyrere over de sidste mange måneder, og det får nu politiet til at advare danskerne. For når noget stiger meget i værdi, så stiger risikoen for tyveri af disse ting også. 

"Det er en kold tid vi har i vente – og sandsynligvis også dyr! Så vores erfaring siger os desværre, at det kan kan give nogle folk de forkerte ideer. Vi har tidligere set, hvordan den slags kan føre til tyveri af alle mulige former for brændstoffer. Så hvis du har små og store oplag af træpiller, brændestakker, gasflasker, brændstoftanke osv så overvej lige, om du kan gøre noget ekstra for at sikre tingene mod tyver," skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Facebook.

Lad dig ikke friste

Politiet advarer desuden om at lade sig friste af gode tilbud på netop sådanne varer af privatpersoner. Hvis prisen er for god, så er der formentlig også noget mystisk ved det:

- Det kan godt være fristende med et hot tilbud i den kolde tid, men sig nu nej tak hvis du bliver tilbudt gas, diesel eller brænde til en lidt for god pris. Så skal vi nok gøre vores for, at både brændstoftyve og hælere kommer i den varme stol, hvis vi tager dem med de lange fingre i en olietank.