70-årig kvinde sigtet for vanvidskørsel - lastbilschauffør blev dagens helt

112

28/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kunne være gået helt galt i det nordjyske!

Det er et mindre mirakel, at torsdag eftermiddag ikke endte i en voldsom ulykke på motorvejen mellem Aalborg og Frederikshavn,

Og årsagen til, at der ikke var en eneste person, der kom til skade, bliver i høj grad tilskrevet en årvågen lastbilchauffør, som tænkte hurtigt og forhindrede et potentielt dødeligt sammenstød.

En bilist havde nemlig forvildet sig ned på motorvejen i det nordgående spor, men kørte i sydgående retning, altså som spøgelsesbilist, dog i relativt lav fart ifølge meldingerne.

Lastbilchaufføren fik øje på spøgelsesbilisten, slog med det samme katastrofeblinket til, så bilisterne bag ham kunne bremse op - og så placerede han simpelthen sin lastbil på tværs af kørebanerne, så spøgelsesbilisten blev nødt til at standse.

70-årig kvinde i bilen

Det viste sig, at der sad en 70-årig kvinde bag rattet i "spøgelsesbilen", og hun var faktisk blevet opdaget, før den årvågne lastbilchauffør fik hende stoppet.

En anden bilist havde nemlig set kvinden slingre på vejen og krydse midterlinjen flere gange. Det lykkedes imidlertid ikke denne bilist at få stoppet den 70-årig, inden hun fortsatte ind på motorvejen i den forkerte retning.

Kvinden er blevet sigtet for vanvidskørsel, skriver TV 2 Nord.

Voldsom trafikuge i Nordjylland

Episoden torsdag eftermiddag er langt fra den eneste gang, politiet har været kaldt ud til problemer på de nordjyske veje.

Tirsdag aften kørte en mand narkokørsel i en bil, han havde stjålet fra en pårørende. 

På en parkeringsplads ved Krebsen i Aalborg SV blev manden standset af politiet, og idet han virkede påvirket, fik han foretaget en narkotest. Den var positiv. Derefter fandt betjenten ud af, at bilen var stjålet, og at manden havde mistet sit kørekort.

Manden blev sigtet for de tre forhold og anholdt. 

Natten til onsdag var det så en ung mand, der kom kørende på parkeringspladsen ved Ørnedalsbanen i Sæby, da en patrulje ankom til stedet. Patruljen standsede den unge mand, og det viste sig, at han ikke havde kørekort. 

Han virkede desuden påvirket, hvorfor politiet testede, om han var påvirket af spiritus. Det var han, viste testen – hans promille lå på 1,0. 

Den unge mand erkendte at have kørt i spirituspåvirket tilstand uden kørekort. Derefter fandt anholdelsen sted, så han kunne få lavet en blodprøve.