Kaldet verdens mest ensomste løve: Nu har han fået et nyt hjem

Virale historier

10/09/2023

Foto: Facebook @Animal Defenders International
Foto: Facebook @Animal Defenders International

Skrevet af Emil B.

En løve er endelig blevet flyttet til et reservat i Sydafrika efter at have tilbragt årevis klemt inde i et lille bur i en lukket zoo i Europa.

Ruben havde boet i en privat zoo i Armenien, lige siden den blev lukket for fem år siden. Den majestætiske 15-årige løve var det eneste dyr tilbage, og der har været en enorm indsats for at få ham til et bedre sted, hvor han kan leve sine sidste dage i lykke.

Animal Defenders International (ADI) hed organisationen bag denne heltedåd, og de samarbejdede med Qatar Airways Cargo for at flytte ham syd mod Afrika.

Ellers triste skæbne

Mens andre dyr hurtigt fandt et nyt hjem, da zooen blev lukket, var Rueben for stor til at blive flyttet. Han blev efterladt i en lille betoncelle, der fik hans helbred til at forværres på grund af fejlernæring og mangel på motion.

Ifølge PEOPLE fik han tilnavnet 'verdens ensomste løve' som følge af hans forhold. Rueben blev placeret i flyets trykstyrede og temperaturkontrollerede lastrum og blev transporteret til Sydafrika.

ADI sagde på sin hjemmeside: "Ruben har mistanke om neurologiske/rygproblemer, som vi håber kan behandles i Sydafrika. Han kan være ustabil på benene, og derfor har vi bygget hans 'specielle behov' habitat med ramper og lave platforme. Vi ved, at alle er meget spændte på at se Ruben træde ud på den afrikanske jord, men vi vil tage det langsommere end normalt.

Og de fortsatte: "Ruben kan føle sig lidt tøvende eller stiv eller desorienteret, så vi vil sandsynligvis sætte ham fri i hans hus først. Hvis han ser ud til at have det okay, kan han gå ind i den mindre del af habitatet. Senere kan han gå ind i det større område. Og selvfølgelig er han en kat, så han kan ændre planen."

Har det godt nu

Han blev flyttet i slutningen af august, og det ser ud til, at han har taget godt imod at blive placeret i ADI Wildlife Sanctuary. Og ADI siger, at han tilbragte natten den 31. august og sov under åben himmel for første gang i sit liv:

"Det var en smuk aften, og han besluttede at blive udenfor i varmen fra solnedgangen. Han blev overvåget hele natten og flyttede til sidst for at sove i sin A-ramme shelter. Om morgenen var han meget aktiv og højlydt og syntes at være tilfreds med at hævde sin ret til at vælge! Nu sætter Ruben sin egen retning i tilværelsen."