Ukraine og Rusland nået til enighed om aftale

Ukraine-krisen

04/3/22 | 06:31

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Ved forhandlinger torsdag er Ukraine og Rusland nået til enighed om en aftale om, at der skal oprettes en sikker vej til evakuering af civile.

Torsdag har der igen været forhandlinger mellem Rusland og Ukraine. I modsætning til det forrige møde mellem de to lande, er der denne gang kommet noget konkret ud af det.

Repræsentanter fra Rusland og Ukraine er ved dagens forhandlinger nået til enighed om, at der skal etableres en række sikre evakueringsveje, der kan benyttes af civile i Ukraine.

Det oplyser Mykhailo Podoljak, der er rådgiver for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, ifølge Ritzau.

Podoljak var en af de udsendte repræsentanter, der deltog i dagens forhandlinger på vegne af Ukraine. Forhandlingerne fandt sted i det vestlige Hviderusland.

Tidligt torsdag aften kunne de melde ud, at de nu er nået til enighed om, at der i Ukraine skal etableres en række såkaldte humanitære korridorer.

Formålet med dette er, at man skal sikre, at civile kan blive evakueret fra de igangværende kampe i Ukraine, så de kan komme i sikkerhed i et område, der ikke er plaget af den voldsomme krig, der finder sted flere steder i Ukraine.

Ydermere oplyser Ritzau, at det har været på tale under torsdagens forhandlinger, at der muligvis vil blive indført en våbenhvile ved disse humanitære korridorer, når de bliver etableret.

På trods af, at man er nået til enighed om at etablere sikre veje, som civile kan bruge til evakuering, lyder det fra den ukrainske forhandler, at man ikke har fået de ønskede resultater ud af torsdagens forhandlinger.

Det er dog ikke en holdning, man deler på den anden side af bordet. Ifølge Ritzau føler den russiske side af forhandlinger nemlig, at det forholder sig omvendt, og at dagens forhandlinger har ført til fremskridt i krigen.