Macron: Putin vil have det hele

Ukraine-krisen

04/3/22 | 12:18

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af Redaktionen

Den franske præsident er ikke specielt positiv efter sin samtale i går aftes med Vladimir Putin.

Torsdag aften talte Frankrigs præsident Emmanuel Macron med Ruslands præsident Vladimir Putin i et forsøg på at lette spændingerne mellem Rusland og Vesten. 

De to præsidenter talte sammen i 90 minutter, hvor Putin fortalte Macron, at krigen i Ukraine "forløber efter planen", sagde en fransk embedsmand i følge Sky News.

Ifølge embedsmanden fortalte Macron den russiske leder, at han har lavet en "større fejl" i Ukraine og tilføjede: "Du lyver for dig selv", med henvisning til Putins - ifølge Macrons - fejlagtige opfattelse af konfliktens udvikling.

Putin fortalte Macron, at invasionen vil fortsætte "til slutningen", medmindre forhandlingerne lever op til hans betingelser.

Disse betingelser omfatter ifølge Putin fokus på "neutralisering og afvæbning af Ukraine".

Den russiske præsident sagde også, at han vil nå sit mål med militære midler, hvis ikke det lykkedes med politiske og diplomatiske midler.

Noget, som ikke har været tilfældet hidtil.

En kilde hævder, at tonen i telefonopkaldet var "pessimistisk" og "ikke så venlig". Putin fortsætter med at fastholde, at Rusland søger at demilitarisere og "denazificere" Ukraine - hvortil Macron eftersigende svarede, at "Ukraine ikke var det nazistiske regime, og at hans vision om Ukraine ikke stemmer overens med virkeligheden".

Macron advarede også Putin om, at hans handlinger ville "straffe hans eget land".

Efter opkaldet mener Macron, at "værre er i vente" i den udfoldede humanitære krise, og at Putin ønsker at erobre hele landet Ukraine.

På trods af beviser på civile tab, kaldte Putin også beskyldningerne om, at hans militær havde angrebet civile boligområder, for en del af en "anti-russisk desinformationskampagne" og insisterede på, at de russiske styrker kun bruger våben til at ødelægge militær infrastruktur.