Danmark klar med soldater

Ukraine-krisen

29/3/22 | 14:36

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Danmark er klar til at sende soldater afsted til Baltikum.

Danmark er klar til at sende soldater afsted.

Det fortæller Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

En reaktion på Zelenskyjs tale

Pressemødet er en reaktion på Zelenskyjs tale til folketinget.

På pressemødet fortæller Mette, at Danmark vi hjælpe Ukraine ved at styrke natoberedskabet. Det har vi allerede gjort af flere runder og nu er vi klar til at er klar til at give et nyt væsentligt biddrag til Nato.

”Der er et åbent donationsbord, hvor vi har doneret våben, men det er ikke alle donationer vi kan være åbne omkring på grund af sikkerhedsmæssige grunde.” fortæller Mette Frederiksen

En kampbataljon til rådighed

Mette Frederiksen fortæller at hvis nato anmoder om det, og Folketinget godkender det, er Danmark klar til at sende soldater afsted til Baltiku,

”Vi er klar til at gøre endnu mere. Derfor vil regeringen tilbyde at udsende en bataljon på omkring 800 til Baltikum,” siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Det her er dog ikke en beslutning som er taget let og Mette Frederiksen mener at der er en reel risiko for at det kan blive relevant:

”Vi ville ikke sætte dette her arbejde i gang, hvis ikke det var fordi, vi havde en formodning om, at det ville ske,” siger statsminister Mette Frederiksen

Dette er en stor beslutning for det danske forsvar dansk forsvar, som vil medfører at vi hurtigt kan reagere, hvis det bliver nødvendigt.

”Det betyder, at vi med kort varsel vil kunne stille den bataljon, der er samlet i Slagelse, i Baltikum. Det vil bidrage til sikkerheden og stabiliteten i Baltikum,” siger forsvarsminister Morten Bødskov (S).