Biden: Det vil udløse verdenskrig

Ukraine-krisen

12/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det bliver tilsyneladende ikke mens Joe Biden er præsident, at Ukraine skal gøre sig nogle forhåbninger om at få indsat amerikanske soldater i landet. Joe Biden forholdt sig direkte til situationen i et tweet, hvor han udtaler, at tredje verdenskrig skal forhindres.

Mens Ukrainerne gentagene gange har tryglet amerikanerne om hjælp, så forholder Joe Biden sig til, at kamphandlinger mellem USA og Rusland vil udløse en tredje verdenskrig, og det er noget, som den amerikanske præsident for alt i verden vil forsøge at undgå.

Dermed afviser præsidenten at sende soldater til Ukraine og også at eskalere krigssituationen i Ukraine ved at lade USA deltage i kamphandlinger.

"Vi vil ikke udkæmpe en krig mod Rusland i Ukraine. En direkte konfrontation mellem Nato og Rusland er tredje verdenskrig, og noget vi skal bestræbe os på at forhindre," skriver Joe Biden i et tweet.

Biden opfordrede amerikanere til at forlade Ukraine allerede i krigens begyndelse, og flere gange har han understreget, at der ikke kommer amerikanske styrker til Ukraine.

Ruslands præsident Vladimir Putin har også flere gange understreget, at USA og NATO skal holde sig udenfor konflikten, ellers er Rusland villige til at optrappe konflikten. Det vil derfor betyde en tredje verdenskrig, i det tilfælde, at NATO eller USA beslutter sig at involvere sig direkte i konflikten.

Putin har ligeledes fordømt Vestens materielle støtte til Ukrainerne, der har modtaget våben og kampudstyr fra flere lande. Heriblandt jagerfly fra Polen, som skal bruges til at styrke Ukraines militær i luftrummet, hvor Rusland indtil videre har haft fuld kontrol.

Imens forsøger Biden at vinde den økonomiske krig ved at indføre sanktioner mod Rusland.

Fredag annoncerede han en ny pakke af sanktioner og meddelte, at USA vil ophæve Ruslands status som særligt begunstiget handelspartner.

"USA, vores allierede og vores partnere fortsætter med at øge det økonomiske pres på Putin og for yderligere at isolere Rusland på den globale scene." Har Biden sagt ifølge nyhedsbureauet Reuters.