Afslørende optagelser: Putin ryster og har svært ved at stå op

Ukraine-krisen

14/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er ikke første gang, at den russiske leders helbred trækker overskrifter.

Spekulationerne om Putins helbred er vokset, efter at den russiske leder blev afbilledet synligt rystende under en prisuddeling i går aftes.

Putin stod ved siden af ​​en af ​​modtagerne af Den Russiske Føderations statspris, da optagelserne blev lavet.

Snak om den russiske præsidents helbred har været udbredt lige siden Putin lancerede sin invasion af Ukraine i februar i år.

Under ceremonien rystede Putins ben, da han lyttede til den russiske filmskaber Nikita Mikhalkov tage imod en pris, der belønner hans arbejde i kunsten.

Optagelserne viser Putin, der står lige ved podiet med armene ned langs siden, mens han kæmper for at stå stille, åbenbart svajende frem og tilbage i en bølgende bevægelse.

Han ses også vugge fra side til side, i et forsøg på at skjule sine rystende ben. Se videoen her og se, om du synes det ser ud til, at Putin er syg, eller om det er spin fra Vestens side.

Eksperter, der har set Putins opførsel i løbet af de sidste par måneder, havde bemærket, at den russiske leder bizart drejede sine fødder, mens han satte sig ned.

I marts blev Kreml tvunget til offentligt at insistere på, at Putins mentale tilstand var "normal" midt i vedvarende rygter om, at han kunne være alvorligt syg eller endda døende.

Dog har en direktør, der tilbragte to år sammen med Putin, hævdet, at præsidenten tidligere har lidt af kræft. Det skriver Daily Star.

Ud over påstande om, at Putin lider af kræft, har andre analytikere foreslået, at den russiske leder kunne lide af Parkinsons sygdom. Hjerneforstyrrelsen påvirker motorikken og kan potentielt forklare Putins kamp for at forhindre, at hans ben ryster.

På trods af sin potentielle sygdom er Putin fortsat med at føre krig mod Ukraine og har i denne uge øget sin fjendtlige retorik.

På en sjælden offentlig pressekonference sammenlignede han sine handlinger i Ukraine med den krig, Peter den Store førte for at udvide og styrke det russiske imperium.

I en henvendelse til de fremmødte journalister sagde Putin: "Peter den Store førte den store nordlige krig i 21 år. Det tyder på, at han var i krig med Sverige. Han tog noget fra dem. Han tog ikke noget fra dem, han returnerede det, der var Ruslands."

Præsident Putin sagde tidligere på måneden, at Moskva ville angribe nye mål, hvis Vesten leverede længererækkende missiler til Ukraine.