Unge med voldsom dyremishandling: Bruger pindsvin som fodbolde

Udland

19/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Vi kan nok aldrig helt komme uden om, at der vil foregå en eller anden grad af dyremishandling. Men en ny trend i Sverige er langt over stregen for, hvad vi bør og kan acceptere.

Det er vildtfoged Jan Lund, der arbejder i Karlskoga, der råber vagt i gevær. Problemet med unges dyremishandling er i år steget markant.

Der er mange tilfælde af dyremishandling mod forskellige dyr som harer, fugle, pindsvin og andre smådyr.

"Det er forfærdeligt. Der mangler empati. Jeg er ked af det, det er så unødvendigt," siger Jan Lund til TV4.

I et interview med TV4 fortæller Jan Lund, at han allerede har måtte aflive 30 dyr i år. Særligt i løbet af juni og juli har det været slemt.

I løbet af interviewet fortæller han blandt andet om eksempler, hvor børn har brugt pindsvin som fodbolde, slået dem med pinde og sparket til dem. Efter mishandlingen er dyrene sjældent døde. Når Jan Lund eller andre finder dem, er de mange gange så alvorligt skadede, at de må aflives.

For at komme problemet til livs, arbejder Jan Lund nu sammen med politiet i et forsøg på at skabe bedre betingelser for dyrene. Det sker bl.a. ved at møde de unge på deres skoler og informere dem om, hvad der sker med smådyrene.

"Politiet og jeg har været i kontakt, vi har talt om at forsøge at gå på skolerne og informere om problemet. Så vi må se, hvad der kan komme ud af det," siger Jan Lund til TV4.