Strandtur blev til et mareridt: Par advarer om skjult fare

Udland

03/08/2023

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Skrevet af Redaktionen

En romantisk gåtur langs stranden kan være drømmende, men for et ungt par blev det til et mareridt.

Eddie Zytner og Katie Stephens havde set frem til en idyllisk ferie i Den Dominikanske Republik. Hvad de ikke forventede var, at deres drømmeferie ville tage en skræmmende drejning.

Efter at have tilbragt tid på stranden i Punta Cana, begyndte begge at opleve kløe i deres fødder. Først troede de, det var en allergisk reaktion, men som dagene gik, blev symptomerne værre. Deres fødder blev hævede, og smertefulde blærer begyndte at dukke op.

Efter flere besøg på hospitalet blev det endelig diagnosticeret, at de var blevet inficeret af hageormslarver, som borer sig ind i huden.

Disse larver borer sig ind i huden og kan rejse gennem blodbanen til lungerne, hvilket fører til hoste. De fortsætter deres livscyklus ved at lægge æg i tarmene, som derefter udskilles.

Desværre var kløen kun begyndelsen på deres problemer. Denne tilstand, kendt som 'kutan larva migrans-syndrom', er forårsaget af larver fra forskellige parasitter. Eddie beskrev den skræmmende oplevelse ved at sige, "Jeg har dusinvis af orme i mine fødder, og Katie har også."

Kløen skyldtes inflammation forårsaget af larvernes bevægelse under huden.

Behandlingen var ikke let at få. Parret stødte på udfordringer med at få den nødvendige medicin. Katie forklarede, "Hospitalet afviste vores anmodning om medicin, så vi måtte importere den fra USA." Eddies mor måtte endda rejse til USA for at hente medicinen.

For at øge bevidstheden om denne skjulte fare ved rejser, delte Katie billeder af deres inficerede fødder. Selvom billederne er uhyggelige, følte hun det nødvendigt at advare andre om risikoen.