Pensionistpar med vild udmelding: Fire uger med all-inclusive er billigere end at bliver hjemme og tænde for varmen

Udland

24/09/2022

Christine og Eckard. Foto: privat
Christine og Eckard. Foto: privat

Skrevet af Redaktionen

Gaspriserne stiger hele tiden. Derfor bliver det nye begreb 'energiferiegæster' helt givetvis noget, som vi skal vænne os til at snakke om.

De fleste kan nikke genkendende til, at de stigende gaspriser presser den private økonomi.

Endnu flere frygter den kommende vinter, hvor huset skal varmes op. For nogle kan det blive næsten umuligt at holde økonomien indenfor budgetterne. Redningen kan komme fra helt uventet kant. Nemlig fra rejsebureauerne. 

En ny opgørelse fra sonnenklar.tv viser, at flere kunder har valgt at flygte fra omkostningerne derhjemme. Det gør de fordi, forskellen mellem en rejse og omkostningerne derhjemme langsomt svinder ind.

“Fire uger med all-inclusive i Tyrkiet er absolut billigere, end at tænde for varmen derhjemme,“ forklarer Sylva Schubert, der er rejsebureauchef hos bureauet Rabenstein. Det siger hun ifølge Tag24.

Hun siger ligeledes, at der er oveni købet er sol, all-inclusive og et hav, som man på ingen måder kan konkurrere med derhjemme. 

Netop disse bonusser samt de stigende gaspriser lokker mange pensionister og folk, der arbejder hjemme, til det solrige syd. 

Det gælder blandt andet ægteparret Christine og Eckard, begge på 80 år, som skal på en ni ugers lang ferie: 

"En uges flodkrydstogt i Schweiz, to ugers krydstogt til Tenerife og seks ugers Tyrkiet - vi kommer først tilbage den 28. januar," fortæller det glade ægtepar til det tyske medie. 

Specielt pensionisterne lokkes til at booke lange ferier på over 42 dage i varmen med priser helt nede omkring 900 euro (6692 DDK ). Det er bestemt ikke usandsynligt, at endnu flere hopper med på trenden.

Står du klar til at springe på flyet og flygte fra de vanvittige varmeregninger?