Parkeringschef: Nu skal de her biltyper betale højere parkeringsafgift

Udland

31/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Dieselbilister bør betale mere for at parkere i hele Storbritannien. Det kræver en brancheleder. Men der er delte meninger, om det er det rigtige at gøre.

Byer bør indføre "emissionsbaserede parkeringsafgifter" for at straffe bilister med de mest forurenende biler, siger RingGo's administrerende direktør Peter O'Driscoll.

Opfordringen kommer, da 5 millioner Londonere snart vil blive omfattet af Sadiq Khans kontroversielle udvidelse af ultra-lavemissionszonen (ULEZ). I zonen vil bilister, der forurener for meget bliver opkrævet 100 kr. pr. gang for biler. Det vil fra d. 29. august omfatte alle 32 af hovedstadens bydele.

Vil gå ud over de forkerte

Kritikere hævder, at det vil straffe fattigere familier, der ikke har råd til mere moderne biler, der opfylder skrappere emissionsstandarder.

Også håndværkere, der har brug for varevogne til at transportere deres forsyninger, står over for større omkostninger, hvilket mange frygter kan blive videregivet til kunderne.

Transportsekretær Mark Harper har fordømt Labour-leder Sir Keir Starmer for ikke at gribe ind og tvinge hr. Khan til at ombestemme sig.

Hr. O'Driscoll, hvis app RingGo nu er den standard betalingsmulighed i mange parkeringsanlæg i hele Storbritannien, fastholdt, at hans firma havde teknologien til at identificere hver bil ved nummerpladen og afgøre, hvilke der er dårligst for miljøet.

Han beskrev ULEZ som "en stadig mere splittende politik, hvor begge sider har nogle gyldige synspunkter", og han tilføjede: "at politikken ikke er den eneste mulighed og måske ikke er den bedste tilgængelige mulighed. Storbritannien må forbedre målene for luftkvalitet og reducere kulstofemissioner for at levere renere, sundere og mere beboelige byer for beboerne."

Og han foreslog, at højere parkeringsafgifter for forurenende køretøjer ville være "enkel og billig at håndhæve".

Denne tilgang "opmuntrer i stedet for at tvinge til at købe elektriske køretøjer", sagde hr. O'Driscoll, og han tilføjede: "Vi må udforske og kombinere enhver mulighed for at gøre vores byer renere, sundere og mere beboelige."