Mor advarer andre forældre: Gør klamt fund i datterens madpakke

Udland

09/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hun havde vasket madpakken i hånden flere gange, men det var ikke nok.

Det er vigtigt at rengøre dine redskaber hver dag, og du vil være ekstra forsigtig, når det kommer til de ting, som dine små børn bruger, da du vil have, at de skal være så friske og rene som muligt.

Det skriver Mirror

Uanset om du sætter deres madpakker i opvaskemaskinen eller rengør dem i hånden, vil du kunne se, at de er fri for skimmelsvamp, så du er sikker på, at dit barn spiser af noget, der er hygiejnisk.

Et klamt fund

Men hvad ville du gøre, hvis der, uden at du vidste det, var en del af dit barns madpakke, der vrimlede med sort mug?

Du ville blive forfærdet og desperat efter at rense den, eller skralde den og udskifte den så hurtigt som muligt.

Det var, hvad en mor fandt, da hun pillede den indre del væk, der var limet på selve plastikboksen - og hendes kæbe faldt til jorden.

Grace Bollen var ved at rydde op i de madpakker, hendes børn brugte, da hun gjorde en dyster opdagelse, og advarer andre forældre om at foretage lignende kontroller, som hun gjorde for at undgå, at ting som dette sker.

Hun fandt en masse sort skimmelvækst under madpakkens overflade, og hun fortalte, at hun kun havde brugt dem i mindre end et år.

Hold den op mod lyset

På Facebook lagde hun billeder op af madpakkerne fyldt med mug og forklarede, at hun havde vasket dem i hånden hver aften og ladet dem stå åbne natten over, så de var tørre.

Hun ville gerne dele billederne for at fremhæve de potentielle farer ved denne specifikke type madpakke, da alle dele selvfølgelig ikke er tilgængelige – og indtagelse af skimmelsvamp kan forårsage, at nogen bliver meget syge med symptomer som opkastning og diarré.

Hvor alvorlige symptomerne er vil afhænge af, hvor meget skimmelsvamp du har spist, samt din alder og generelle helbred.

Grace besluttede senere at kontakte producenterne af madpakkerne, og de sagde, at de ville gøre deres bedste for at sikre, at produkterne var vandtætte fremover.

Moren anbefalede også at holde madpakkerne op mod lyset, så hvis der var vækst af skimmelsvamp, kunne man måske nemmere få øje på det.

Foto: Facebook/Grace Bollen