Frugt er blevet ny superfood i kampen mod høfeber

Sundhed

19/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

For de ramte er høfeber en frustrerende oplevelse, der medfører irriterende gener med sig. Men nu viser det sig, at der findes en frugt, der på overraskende vis er idéel i kampen mod høfeber.

Den frustrerende allergi

Omkring hver femte person menes at lide af høfeber, der er en allergisk reaktion på græs-, plante- og træpollen. Symptomerne kan være frustrerende og gøre hverdagen besværlig, og omfatter irritationer som kløende øjne og hals samt nysen og hosten.

Mens der er tilgængelige medicinske midler såsom antihistamintabletter, er der nogle andre måder at potentielt minimere symptomerne. En sådan måde er kost. Eksperter fra møbel- og madrasleverandører Bed Kingdom anbefaler at spise mere af en bestemt frugt, hvis du lider af høfeber.

Magisk frugt

Han siger: "Ananas er kendt for at være fyldt med C-vitamin, som reducerer hvor meget histamin din krop producerer som reaktion på allergener. De er dog mindre kendte for at indeholde bromelain, som er et enzym med naturlige antiinflammatoriske egenskaber. Det er nyttigt til allergier, eksem og astma," og han tilføjer: "Bromelain producerer stoffer i kroppen, der hjælper med at bekæmpe betændelse, hævelse, tilstoppet næse og luftvejsproblemer, hvilket øger modstanden mod de værste høfebersymptomer.

"Det findes naturligt i saften og stilken af ​​en ananas, så at inkludere denne tropiske frugt i din kost kan hjælpe med at lindre symptomer forårsaget af pollen som røde, kløende øjne, nysen og hoste.

"Vores kroppe kan ikke producere bromelain, så at spise ananas eller drikke ananasjuice kan hjælpe med at øge vores reaktion på allergier. Bromelain fås også i kapsler."

Han forklarer mere detaljeret, hvordan bromelain mindsker virkningerne af høfeber: "Pollen er proteinrig, og det er disse proteiner, der kan forårsage hævelse, betændelse og irritation af næse, øjne, hals og bihuler," siger han og tilføjer: "Når det tages på tom mave, nedbryder bromelain disse proteiner, så mere af det bliver fordøjet og mindre i vores blodbane, hvor høfebersymptomer kan udløse. Så når du tager bromelain, er der færre af disse proteiner i blodbanen, hvilket reducerer symptomerne."