Det kan være usundt: Derfor skal du passe på med at trække maven ind

Sundhed

27/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan give dig kroniske problemer!

Med en slank silhuet som idealet er det for mange næsten en refleks at trække maven ind.

Denne tilsyneladende harmløse handling kan dog have overraskende sundhedsmæssige konsekvenser.

Det skriver det østrigske medie Heute.

Forstyrrer mellemgulvet

At trække maven ind er særligt udbredt blandt unge voksne, hvilket bekræfter samfundets voksende fokus på fysisk fremtoning.

Halvdelen af alle amerikanere mener, at udseende er væsentligt, hvilket øger presset for at opretholde en slank figur.

"Mange tror, at en indtrukket mave blot er en del af at se godt ud, men realiteten er, at det forstyrrer dit mellemgulvs naturlige bevægelser og kan føre til vejrtrækningsproblemer, træthed og i værste fald en svækkelse af bækkenbunden," udtaler Dr. Robert Glatter, assisterende professor i akutmedicin, i en samtale med New York Post.

Det såkaldte "timeglassyndrom", som henviser til de fysiske tegn som opadvendt navle og rynker omkring maveregionen, er blevet et vidnesbyrd om denne skadelige praksis.

Har givet permanente problemer

På den sociale medieplatform TikTok deler Nikki Garza, en influencer med over en million følgere, åbent ud om sine erfaringer med at trække maven ind. 

Garza forklarer, hvordan de mange år, hvor hun har trukket maven ind, har formet hendes krop og efterladt permanente ændringer, som hun først for nyligt har forstået fuldt ud. 

Hendes deling af personlige historier hjælper med at kaste lys over de langsigtede konsekvenser, som det kan have at trække maven ind. 

Endvidere fortæller den østrigske influencer Madeleine Darya Alizadeh om sine udfordringer med mavesmerter, som først blev bedre efter en ny forståelse for, hvordan det at trække maven ind har påvirket hendes velbefindende. 

Gennem fysioterapi har hun lært at "slippe maven fri", en proces der har hjulpet betydeligt på hendes symptomer.