Broccoli er en af de mest populære grøntsager i de danske hjem, og det er den af mange årsager.
Den er nem at tilberede, passer til mange retter, og så er den også fuld af vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter.
Derudover hjælper den også med at reducere inflammation, holde dit blodsukker stabilt og styrke dit immunforsvar.
En madglad TikToker ser dog ud til at have fået folk til at afsværge den populære grøntsag, efter han afslørede den afgørende og kvalmende grund til, at broccoli skal vaskes, inden du spiser den.
Broccolien er levende
I TikTok-videoen ser man ham placere en broccolibuket på en tallerken, og herefter slår han broccolien ned i tallerkenen. Idet broccolien rammer tallerkenen, falder der en masse små sorte insekter ud, der begynder at kravle rundt.
Forfærdet over synet tilføjede TikTokeren en emoji med kvalme til videoen. Og det ser ud til, at hans følgere har en lignende reaktion.
En TikToker kommenterede: "Omg, jeg kan ikke tro, jeg ikke har renset min broccoli." En anden skrev: "Ok, så jeg er holdt op med at spise jordbær på grund af TikTok, nu rører jeg heller aldrig broccoli igen." En tredje skrev: "Det er grunden til, at jeg vasker mine grøntsager og frugter i bagepulver og eddike." Og en fjerde skrev: "Insekterne tilføjer protein til broccolien."
En anden delte sin løsning på at undgå insekterne og skrev: "Jeg nægter at spise frisk broccoli, fordi selv efter at have renset den, er insekterne overalt. Jeg spiser kun frossen broccoli."
Sådan tilbereder du broccoli på den rigtige måde
Når først insekterne er væk, er broccoli en forholdsvis nem grøntsag at tilberede, men vidste du, at du ikke skal skære den i små stykker, inden du koger den?
Folk er først lige ved at finde ud af den "korrekte" måde at tilberede broccoli på. Det er tilsyneladende ikke meningen, at du skal skære den i små stykker, før du koger eller damper den.
I virkeligheden er det nemmere at skære buketterne op, når de er kogt