Hvis du nogensinde har bestilt kinesisk takeaway eller besøgt en sushirestaurant, er du måske stødt på de drilske spisepinde. Og hvis du har følt dig særlig modig, har du måske givet dig i kast med at bruge dem.
Du har nok også hurtigt erfaret, at spisepinde kan være nogle svære størrelser at få styr på, når du har brugt kniv og gaffel hele livet.
Og selv hvis du tænker, at du – i modsætning til nok de fleste danskere – har helt styr på spisepindene, påstår eksperter nu, at du højst sandsynligt stadig bruger dem forkert.
Når spisepindene bliver brugt korrekt, rører de nemlig ikke ved bordet på noget tidspunkt.
Det lille stykke træ
Den kreative netværkshjemmeside Behance har delt det revolutionerede tip, der vil sørge for, at du bruger spisepindene på den helt rigtige måde.
Modsat hvad man måske ville tro, handler tippet faktisk ikke om, hvordan du holder på spisepindene, når du indtager din sushi eller takeaway, men nærmere hvordan du behandler spisepindene, når du tager dem ud af indpakningspapiret.
Engangsspisepinde bliver ofte holdt sammen af et lille stykke træ i enden af pindene, og de fleste tror, at man skal brække spisepindene fra hinanden, så hver pind ender med en del af træfirkanten.
Men det er forkert.
En opbevaringsstation
Træfirkantens formål er ikke at holde sammen på spisepindene, men at være en mellemstation for spisespindene, når du eksempelvis skal have en tår at drikke.
I stedet for at brække spisepindene fra hinanden skal du knække træfirkanten af og placere den på bordet. Her er den nu klar til at beskytte dine spisepinde fra at røre ved bordet og eventuelle bakterier herpå.
Det er desværre ikke alle spisepinde, der har den lille træfirkant for enden, så du kan ikke bruge dette smarte tip, hver gang du er ude at spise, men hvis du en dag skulle støde på denne slags spisepinde, er du nu klar til at imponere alle omkring dig.