Hund mister sin hundesøster: Dens reaktion vil få dit hjerte til at bløde

Kæledyr

06/04/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Den hjerteskærende video er gået viralt på internettet.

En video af en hund, der ser ud til at sørge over tabet af sin hvalpesøskende, er gået viralt på TikTok, og klippet har fået næsten 200.000 visninger.

Det skriver Newsweek

Videoen delt af @mina_sha og viser en hund, der gnider og ruller sin krop rundt på gulvet i, hvad der ser ud til at være en stue.

I en tekst lagt henover videoen står der:

"Et par uger efter Malas bortgang kom han ud af soveværelset om morgenen og gik direkte til dette sted i stedet for udenfor for at gå på toilettet. Det er her, de ofte kæmpede og legede."

Ifølge et tidligere klip, der blev delt af den samme TikTok-konto, døde den 6-måneder gamle Mala, efter at hun "faldte sammen, mens hun legede i baghaven med sine storebrødre."

Leger sammen efter døden

Den seneste virale TikTok-video blev delt med en billedtekst, der lyder: "Jeg bliver ved med at se denne video i håb om, at jeg får et glimt af hende... noget, hvad som helst. Han har også lejlighedsvis klynket i søvne i løbet af natten."

Hundens adfærd i den seneste video har knust hjerterne hos andre brugere på TikTok.

Moochi skrev: "Jeg græder mine øjne ud. Måske følte han hendes tilstedeværelse, der lod ham vide, at hun er okay,"

hvortil den originale poster svarede, "måske gjorde han det."

Brugeren moonoveryou1 skrev ganske enkelt: "Broken hearted", mens Sharon kommenterede: "Sådan en sød, men alligevel trist video."

ROTTWEILER skrev: "Mala er der og leger med ham," og brugeren lori plym var enig og skrev, at "han er der og leger med hende. Så ked af dit tab."

Sørger hunde?

Ifølge en artikel af dyrlægerne Ryan Llera og Lynn Buzhardt for VCA, en af ​​Nordamerikas største dyrehospitalskæder, sørger hunde faktisk, når de mister en ledsager, hvad enten det er hvalpe eller mennesker.

Deres sorg kan ses i ændringerne i deres daglige adfærd, såsom at sove mere, nedsat appetit og at blive sløv.

En undersøgelse fra februar 2022 offentliggjort i det peer-reviewede tidsskrift Scientific Reports viste, at_

"en hund kan vise sorgrelaterede adfærds- og følelsesmønstre, når en nær slægt [medlem af samme art] dør, med aspekter af sidstnævnte muligvis relateret til ejerens følelsesmæssige status."

Undersøgelsen blev udført blandt italienske voksne med mindst to hunde, hvoraf den ene døde, mens den anden stadig var i live.

De adspurgte sagde, at den overlevende hund "ændrede sig" med hensyn til aktiviteter (lege, sove og spise) og følelser (angst).

Er hunde opmærksomme på døden?

Marc Bekoff er professor emeritus i økologi og evolutionær biologi ved University of Colorado Boulder og forfatter til Canine Confidential: Why Dogs Do What They Do.

Han sagde:

"Hunde ved ikke nødvendigvis, at en anden hund i deres liv er død, men de ved, at den person mangler,"

Stanley Coren er professor emeritus i afdelingen for psykologi ved University of British Columbia i Vancouver, Canada. Han fortalte IFLScience blog i september 2016, at en hunds sind omtrent svarer til et menneskebarn mellem 2 og 3 år.

Hunde mangler sandsynligvis intelligensen til at forstå dødens varighed.

"Før en alder af omkring 5 år forstår børn ikke nogle meget grundlæggende begreber om død, og det vigtigste, de ikke forstår, er, at døden er endelig," sagde Coren. '