Mosekspert: Fjern mos fra indkørsel for under tyve kroner

Hus og have

06/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mos vokser på indkørsler og terrasser i fugtige og skyggefulde områder. Det kan være vanskeligt, frustrerende og dyrt at fjerne mos. Men det behøver det ikke være. Derfor får du en let og billig metode fra en ekspert i feltet.

Indkørslens værste fjende

Skyggefulde indkørsler, som er dækket af overhængende træer, er det ideelle sted for mos at trives. Men også indkørsler, der har biler på dem, der sjældent flyttes, kan også bemærke, at der vokser mos på overfladen under køretøjerne.

Med dette in-mente har fans af rengøringssensationen Mrs Hinch med det fulde navn Sophie Hinchliffe delt deres nemme løsning til at fjerne mos fra indkørsler.

De mange gode forslag

En af brugerne, Kathryn Mackintosh, stillede spørgsmålet: "Hej, hvad er det bedste produkt til at fjerne mos fra en asfalteret indkørsel? Jeg vil bruge en højtryksrenser, men den flytter den ikke af sig selv!"

Og dette indlæg blev oversvømmet med svar. Det mest populære forslag var dog at bruge vaskepulver. Rhian Button sagde: "Min mor har for nylig brugt vaskepulver og derefter drysser slangen til at vande det i. Inden for et par dage blev mosset brunt og kunne fejes op."

Lin Burford kommenterede: "Biosæbepulver virker bestemt, har gjort det selv."

Til det uddybede Nancy Morris: "Jeg læste den anden uge for at putte biologisk sæbepulver på det og lade regnen skylle væk. Har ikke prøvet det, så kan ikke støtte det, men det er et forsøg værd."

Og også Nikki Kenward kom med sine tanker om det: "Bio-vaskepulver dræber al mosset. Brug rigtig varmt vand med vaskepulver i og lad det stå natten over. Du slipper også af med sorte pletter på plader.”

Vaskepulveret kan findes i de fleste hjem. Men dem, der ikke har det, kan købe det fra de fleste lokale supermarkeder. Prisen er op i mod 30, 40 kr. og opefter, men skal du alligevel købe til husholdningen, er det oplagt også at købe til her.

OBS: Du kan risikere, at du ikke må bruge et givent produkt til ukrudtsfjerning. I Danmark er der nemlig skrappe regler for, hvad du må, og ikke må, bruge til at fjerne ukrudt. Læs mere her.