Stor profil forlader Dansk Folkeparti

Generelle nyheder

26/02/2022

Skrevet af Redaktionen

Siden Morten Messerschmidt blev valgt som formand for Dansk Folkeparti, har det før så store parti været tæt på en nedsmeltning. Og det stopper tilsyneladende ikke foreløbigt.

På bare en uge har hele seks folketingsmedlemmer valgt at forlade partiet. Øjensynligt i protest mod den nye formand, Morten Messerschmidt, der ellers gik til valg på at samle partiet. Det er ingenlunde lykkedes for den ellers så ambitiøse politiker.

Nu er folketingsgruppen nede på ti mand. Sidste uge på samme tid var der 16. Dansk Folkeparti må derfor betegnes som et parti under nedsmeltning, og som et parti, hvor folketingsgruppen og partiets delegerede på ingen måder har været i sync.

I dag er det Marie Krarup, der de seneste mange år har profileret sig som en af partiets stærkeste værdipolitiske profiler.

Marie Krarup siger til Berlingske, at hun har meldt sig ud.

Til Ekstra Bladet fortæller Marie Krarup, at hun ikke har kunne få en garanti fra formanden om, at han trækker sig, hvis han skulle blive dømt i Meld- og Feld-sagen i byretten. En garanti han ifølge Marie Krarup tidligere har givet, men som han ikke har ville bekræfte overfor hende igen.

Mandag aften meldte sundhedsordfører Liselott Blixt, beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, landbrugsordfører Lise Bech og socialordfører Karina Adsbøl sig ud af Dansk Folkeparti. De er alle blevet løsgængere. Tirsdag morgen fulgte erhvervsordfører Hans Kristian Skibby efter og i dag er turen kommet til Marie Krarup.