Så er sneen kommet til Danmark: 3 tricks til at køre i snevejret

Generelle nyheder

19/11/22 | 13:04

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af Kathrine Frich

tre gode råd til at komme sikkert hjem i frost og sne

Medierne har i de sidste par dage, fortalt at vi kunne forvente sne i weekenden og nu er den faktisk kommet.

Det skriver Presse-fotos.dk

Den første sne er faldet på Bornholm.

I dag er det er dog kun Bornholm, der får snebyger.

I resten af landet kommer der kun lette regn- og sludbyger. Bygerne dannes over det varme Østersø- og Kattegatvand, men kan dog trænge et stykke ind i landet.

I nat, når lavtrykket kommer længere vest på, kan flere steder opleve byger med sne og tøsne. På Bornholm vil det derimod tynde ud i bygerne. Hele søndagen vil det fortsætte med spredte byger med slud, sne og tøsne.

3 tips til køreturen

På hjemmesiden driving.ca, kan man finde følgende tips til at køre i snevejr: 

Tip 1: Kig op, op, op!

Det er en god idé at kigge så langt fremme som muligt. Det er også en af ​​de bedste måder at beskytte dig selv mod farer ved vinterkørsel.

Ved at holde øjnene rettet så langt oppe på vejen som muligt og søge at se gennem eller omkring andre køretøjer i trafikken, giver du dig selv dyrebare ekstra sekunder til at reagere på fare under vanskelige forhold. Dette kan betyde forskellen mellem at stoppe sikkert eller at forårsage en ulykke.

Tip 2: Hold afstand!

Et sundt mellemrum mellem dig og den forankørende bil er en værdifuld ting på glatte veje. Det giver også rigtig god mening når man forsøger at holde øjnene så langt fremme på  vejen som muligt.

Afstand giver dig også mulighed for at se vejens tilstand, så du kan spotte ting som sort is. 

Tip 3: Hvad sker der?

Situationsbevidsthed er vejen frem for at vide præcis, hvordan dit bilmiljø ser ud til enhver tid.

Fej ofte dine øjne hen over dine spejle, og læg mærke til formen og tilstanden af ​​vejen forude. Med et strategisk, hyppigt blik rundt, kan chauffører konstant være opmærksomme på, hvilken tilstødende vognbane de sikkert kunne svinge ind i, hvis det kræves, eller hvordan de kan forlade kørebanen sikkert, hvis de pludselig skulle.