Nu skal danskerne til folkeafstemning

Generelle nyheder

07/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Regeringen indkalder til pressemøde. Flere medier erfarer, at danskerne skal til folkeafstemning.

Regeringen indkalder til pressemøde, der vil blive afholdt søndag aften kl. 19.00. Ifølge en pressemeddelelse, der er blevet udsendt af Statsministeriet, vil det foregå i Spejlsalen i Statsministeriet. 

Desuden fremgår det af pressemeddelelsen, at der vil være tale om et pressemøde, hvor omdrejningspunktet er 'et national kompromis om dansk sikkerhedspolitik'.

Det vil ikke blot være statsminister Mette Frederiksen, der vil være deltagende ved søndagens pressemøde.

Hun vil også få selskab af formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen, formand for de Konservative Søren Pape Poulsen, formand for Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen, og formand for SF Pia Olsen Dyhr.

Pressemødet kommer efter, at der søndag har været forhandlinger i Statsministeriet om dansk sikkerhedspolitik. Inden forhandlinger  var der angiveligt flere, der skulle have givet udtryk for, at de ønskede at hæve Forsvarets budget. Det skriver Ritzau.

Både Venstre og De Konservative er af den opfattelse, at forsvarsbudgettet skal op på en størrelse, der er svarende til to procent af Danmarks bruttonationalproduktet (BNP). De mener desude, at det skal ske i løbet af de næste otte til ti år.

Derudover erfarer B.T., at danskerne snart skal til folkeafstemning om de forsvarsforbehold, vi har i EU. Mediet skriver, at det vil være folkeafstemningen, der er på dagsordenen for mødet, der bliver afholdt søndag aften i Spejlsalen.

Ligeledes oplyser B.T., at det ser ud til, at det er et bredt flertal i Folketinget, der står bag. Den potentielt planlagte afstemning om forsvarsforbeholdet sker på baggrund af den russiske invasion af Ukraine.