Frygter kemiske og biologiske våben

Generelle nyheder

10/03/2022

Foto: ShutterStock
Foto: ShutterStock

Skrevet af Kathrine Frich

Rusland har endnu engang forsøgt at legitimere sine aktiviteter i Ukraine. En af de sidste historier, som kommer fra Rusland er tilsyneladende, at USA er i gang med at klargøre kemiske våben i Ukraine.

Det er pressesekretæren i Det Hvide Hus, Jen Psaki, der udtaler sig. Tilsyneladende på baggrund af russiske udtalelser, der påstår at USA er i gang med at klargøre biokemiske våben i Ukraine.

Udtalelsen kommer efter, at en talsperson fra det russiske udenrigsministerium udtalte, at USA støttede udviklingen af biologiske våben i Ukraine. Bl.a. pest, kolera og miltbrand. Både USA og Ukraine har taget afstand fra udtalelserne og kalder dem for absurde.

Pressesekretæren fra Det Hvide Hus er bange for, at udtalelserne er en såkaldt 'false flag'-operation, hvor Rusland vil legitimere sin egen brug af biokemiske våben.

Hun skriver på Twitter:

'Nu hvor Rusland har fremsat disse falske påstande, og Kina tilsyneladende har tilsluttet sig denne propaganda, bør vi alle være på udkig efter, at Rusland muligvis kan bruge kemiske eller biologiske våben i Ukraine, eller at skabe en falsk flagoperation ved at bruge dem. Det er et klart mønster.'

Det er i dag 15 dage siden, Rusland invaderede Ukraine, og der er intet, der tyder på, at Rusland har intentioner om at trække sig ud. Ligeledes har der heller ikke været tegn i sol og måne om, at der er forhandlinger på vej mellem Zelenskij og Putin.

Det Hvide Hus og handelsminister Gina Raimondo har meldt ud, at amerikanske sanktioner mod Rusland ikke har en udløbsdato.