DMI: Kig på månen i aften

Generelle nyheder

15/07/2022

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Vi vil i aften kunne se den tredje supermåne i åt

Vejret er koldt i Danmark, mens der er hedebølge i Sydeuropa. Heldigvis har vi udsigt til et specielt månefænomen i aften. 

Det skriver DMI 

Onsdag blev Danmark passeret af en koldfront, og sommervarmen er endnu engang blevet presset ned syd for landet. 

Fredag tegner til at blive blæsende dog med sol og kun enkelte byger. Temperaturer kommer op mellem 15 og 20 grader, altså typisk køligt dansk sommervejr. Det ser dog ud til, at højere temperaturer kan komme på besøg et par dage i næste uge.

Hedebølge i Europa

Som en kontrast til det noget kølige sommervejr i Danmark og det meste af Nordeuropa, er der efterhånden skruet godt op for temperaturen i Sydeuropa.

Den voldsomme varme i Spanien, hvor temperaturen onsdag kom op over 45 grader i Sydspanien, har spredt sig mod nord og øst, og man skal et stykke op i bjergene for at finde køligere temperaturer.

Hvis turen går sydpå i næste uge, ser det ud til at du skal være forberedt på at temperaturen hurtigt kommer over 30 grader. Desuden ligner det, at det ikke kun er i Spanien, at den kommende uge kan byde på 40 grader

Udsigt til Supermåne

Aftenens fuldmåne er årets  tredje supermåne. Månens afstand til jorden varierer noget i årets løb. Når månen står tæt på jorden, vil den lyse mere klart og virke større, det er det der kaldes en supermåne. Netop i disse dage befinder månen sig tættest på jorden.

Det smukke syn af månen vil i aften kunne ses godt mange steder. men en overgang bliver det mere skyet med regn- og tordenbyger og dermed vil en ordentlig månebeskuelse være umuligt. For dem der går glip af synet i denne omgang, vil den næste fuldmåne i august også være en supermåne.