Black Lives Matter politianmeldt

Generelle nyheder

13/05/2022

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Black Lives Matter i Danmark er blevet politianmeldt

Mangler regnskab

Foreningen Black Lives Matter Denmark er kommet i myndighedernes søgelys fordi de ikke har afleveret deres seneste regnskab. 

Det er regnskabet for perioden maj 2020 til maj 2021, der mangler. Regnskabet skulle have været afleveret i december, og da det stadig mangler er foreningen nu politianmeldt. 

Det skriver tv2.dk 

Ikke første gang de er på kant med loven 

I 2020 var Black Lives Matter Danmark også i problemer. Her samlede de penge idn uden at have en gyldig indsamlingstilladelse. 

Det skete i forbindelse med demonstrationer over Geroge Floyds død. Ifølge Bwalya Sørensen blev der samlet 140.000 kroner bare i løbet af de første demonstrationer. 

"Det er ikke grådighed" 

Foreningens formand og talsperson Bwalya Sørensen siger, at foreningen ikke har noget at skjule: 

"Der er ikke grådighed, tyveri eller noget som helst andet," siger hun.

Ifølge Bwayla Sørensen skyldes det manglende regnskab, at ingen statsautoriseret revisor vil gennemgå foreningens regnskaber.

"I kan hive en fingernegl af mig. I kan torturere mig. I kan fængsle mig i ti år. Jeg kan ikke skaffe en revisor. De er bange," siger Bwalya Sørensen.

Skiftende forklaringer

Bwalya fortæller at de blandt andet har talt med Deloitte, en af de største revisions- og konsulenthuse i verden. 

Men efter TV2 har rakt ud til Deloitte, som ikke kan finde nogen korrepsondance mellem dem og Black Lives Matter Danmark, har hun ændre forklaring. 

Nu fortæller hun, at hun husker forkert, og at det var revisionshuset PwC, de havde kontaktet. Til det siger kommunikationschef Pernille Stokholm Bøg fra PwC: 

"Jeg har ikke kendskab til, at PwC skulle have modtaget en forespørgsel fra Black Lives Matter."