200.000 danskere bliver ramt

Generelle nyheder

13/3/22 | 06:22

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Omtrent 200.000 danskere kan se frem til at blive ramt på pengepunge, da de får leveret fjernvarme fra et værk, der primært kører på naturgas.

En række fjernvarmeværker i Midt- og Østjylland samt på Sjælland er afhængige af gas. Og det kommer kunderne til at mærke på pengepungen.

Det er ensbetydende med, at man ikke kan være sikker på, at man går fri af prisstigningen på naturgas, hvis man får leveret sin varme fra et fjernvarmeværk.

Det fortæller Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, ifølge Ritzau.

Han afslører også, at der er tale om cirka 200.000 kunder ud af i alt 1,6 millioner, som får leveret varme fra et værk, der hovedsageligt kører på naturgas.

"Det er ikke så mange ud af det samlede antal forbrugere, men dem, der oplever det, rammes af markante prisstigninger," fortæller Kim Mortensen.

I løbet af vinteren har der generelt været en stigning i prisen på naturgas, hvilket har resulteret i, at flere danskere har ønsket at skifte til fjernvarme.

Det er en udvikling, der kun er blevet sat fart på, efter den russiske invasion af Ukraine. Det har nemlig fået betydning for Vesten, herunder Danmark, på flere punkter. Blandt andet har det medført, at man i flere vestlige lande har valgt at sige stop for importen af russisk gas.

Som et resultat af dette, er der en lang række danskere, der på nuværende tidspunkt varmer op ved hjælp af naturgas, der er begyndt at se sig om efter en anden løsning. En stor del af dem, der gør det, er begyndt at se nærmere på fjernevarme.

Ifølge Kim Mortensen er det noget, som de kan mærke hos flere af landets fjernvarmeselskaber, da der i de seneste uger har været en stigende efterspørgsel på fjernvarme.

Dette har medført, at der er opstået stor travlhed hos fjernvarmeselskaberne, der derfor ikke har tid til at hjælpe alle de kunder, der henvender sig, fordi de ønsker at slippe for gassen.