En Black Friday uden stress

Forbrug

26/11/22 | 09:00

Kilde: Shutterstock
Kilde: Shutterstock

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Det store besparelses-ræs er skudt igang i 2022, hvordan reagere danskerne?
Spar 70% - Spar 80%, danskerne er ved at have luret spillet.

Når man tager virksomheder i at hæve prisen, 24 timer inden Black Friday, så de efterfølgende kan give massive rabatter der får besparelsen til at se enorm ud (men man ender med at betale den normale pris) - ja så skal der ikke mange af de oplevelser til, før man har meldt sig ud af besparelse ræset, og Black Friday blir nu bare endnu en dag med “rabat” vi alligevel kan finde på nettet de sidste 364 dage om året. - Har det så haft effekt på danskernes købevaner?

Black Friday blev skudt i gang fredag kl 07, og i kolding, foran Fætter BR, Jysk og elgiganten var der - ingen mennesker i kø. Danskerne har ikke taget den amerikanske tradition til sig i det omfang butikkerne håbede på. Der var ingen sovende kunder der den sidste uge har kamperet foran butikken i telt. Danskerne vil simpelthen ikke lade sig lokke af høje procenter når vi i forvejen har det hele. Det er bestemt ikke alle butikker i byerne, der har taget konceptet til sig i lige så stor grad som f.eks Elgiganten. 

“For os er Black Friday klart den største begivenhed på året. 27. december kan besøgsmæssigt måle sig med i dag, men her får vi også en masse retur, som skal ombyttes, så det er jo ikke det samme”. udtaler varehuschef i Elgiganten Kolding, Christian Fisker til Ekstrabladet. En af grundene til at danskere ikke ligger i kø til butikkerne, er nok at Black Friday efterhånden er blevet til Black Week i Danmark, og butikker køre online tilbud hele ugen, så hvorfor skulle man så skynde sig op, før fanden får sko på. Vi skal helt frem til kl 09 i Kolding, før parkeringspladsen ved Kolding Storcenter var ved at være fyldt. Danskere i alle aldre, både ældre, ungre, og familier begyndt at strømme til med indkøbsvogne og bæreposer.