Denne ret er kendt som verden "hårdeste" ret og går lige nu viralt internettet over

Forbrug

28/06/2023

Screenshot: YouTube @South China Morning Post
Screenshot: YouTube @South China Morning Post

Skrevet af Emil B.

Ville du turde spise suodiu? Kendt som "verdens hårdeste ret", og det er en traditionel wokret med sten som nøgleingrediens. Lige nu har den vakt kæmpe nysgerrighed inden for madlavning på sociale medier.

Sutte på sten

Videoer af internetbrugere, der prøver suodiu, er blevet delt på kinesiske sociale medieplatforme i den seneste uge.

Det skriver CNN.

Det lyder måske sært, men kunderne skal sutte på de små sten for at nyde den rige og krydrede smag af retten, der har sin oprindelse i den østlige kinesiske provins Hubei. De får besked på at suge smagen til sig og derefter spytte stenene ud – deraf rettens navn suodiu, der betyder "sut og smid væk".

Videoe viser også, hvordan gadeforhandlere tilbereder den usædvanlige ret. Forhandlere hælder grøntsager over stenene, der syder på en grill i teppanyaki-stil, og drysser hvidløgssauce over dem, hvorefter de rører det hele sammen med hakket hvidløg og ternede peberfrugter.

Mens de forbereder ingredienserne, reciterer disse fortovskokke nogle gange deres bevægelser med rim ifølge videoer på Xiaohongshu, der er Kinas pendant til Instagram.

"En portion krydderi vækker passionen til live," sagde kokken i en video og tilføjede, at retten er lige så populær som alkohol.

Derefter serveres de smagfulde sten for kunderne i æsker, der passer i hånden. Ifølge videoen koster hver portion omkring 16 yuan (ca. 13 kroner).

"Skal jeg returnere stenene til dig, når jeg er færdig?" spurgte en kunde i samme klip. "Tag dem med hjem som en souvenir," svarede kokken spøgefuldt.

Suodiu menes at have eksisteret i flere hundrede år. Ifølge en rapport fra lokale medier blev retten videregivet gennem generationer af bådmænd via mundtlig tradition. I gamle dage kunne bådmænd blive fanget midt på en flod og løbe tør for mad, mens de leverede varer.

For at "finde glæde i bitterheden", som rapporten siger, ville de finde sten at tilberede sammen med andre krydderier og skabe en ret.