Styrkelse af nysgerrighed for transportmidler med bogen 'Fang banditterne'

Bøger

01/08/2023

Skrevet af Emil B.

Snart er sommerferien over os, og særligt for yngre børn, der er fascineret af transportmidler, skaber dét ekstra spænding på de lange rejser i bil, fly, tog og bus. Med ”Fang Banditterne!” inviterer forfatter Dorothee Gnaedinger på underholdende og lærerig vis til at blive klogere på de mange spændende transportmidler, familier er i og oplever på turen.

Til daglig er Dorothee Gnaedinger CEO for Marsh McLennan Danmark – og hun er mor. Det var hendes søn, der var inspirationen for hende til ”Fang banditterne!”: ”Min søn elsker alle historier, der involverer politifolk, en jagt og selvfølgelig forskellige køretøjer. Jeg ledte efter en bog, der var i stil med "Fang banditterne!", men kunne simpelthen ikke finde den.”

Dorothee Gnaedinger tog derfor kreative midler i brug: ”Jeg endte med at opfinde historier til ham og tegne forskellige ’fang mig, hvis du kan’-situationer på et blankt stykke papir. På et tidspunkt tænkte jeg: ’fandeme, jeg skriver en bog selv.”

Det var så det, hun gjorde, og det blev senere til bogen ”Fang banditterne!”. Og hvordan har sønnen så det med bogen? ” Han elsker illustrationerne, og jeg er simpelthen nødt til at læse bogen for ham næsten hver dag.”

Hæsblæsende action

l ”Fang Banditterne!” mister folk pludseligt slik, solbriller, hat og meget mere. Forældre og barn skal derfor ringe efter politiet og hjælpe dem med at fange banditterne i den vilde jagt over stok og sten, til vands og til lands i alle mulige slags maskiner – både med og uden motor.

”Fang Banditterne!” er i høj grad en dialogisk bog og lægger op til en masse aktiviteter mellem forældre og barn. På hver simple myldreside skal forældre og barn finde banditterne. Der er også fysiske aktiviteter som fx, at barnet skal ryste bogen, da vand fosser ind i banditternes ubåd og mulighed for at ringe 112 efter politiet, og selv bestemme, hvordan ruten igennem byen skal være.