Politiet løfter pegefingeren - 2 er allerede blevet ramt

112

21/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Mener du, det hører sig til fejringen af de nye studenter?

Der findes mange traditioner, der skal holdes i hævd, når de nyudklækkede studenter får huerne på.

Alt efter, hvor man bor i landet, er der forskellige måder at fejre den store dag, men nogle steder bliver de nye huer fejret med et lidt for stort brag - bogstaveligt talt.

I hovedstadsområdet har Københavns Politi fået flere anmeldelser om affyring af fyrværkeri i forbindelse med fejringen af nybagte studenter. Men det er altså ulovligt at skyde fyrværkeri af om sommeren, og derfor kommer politikredsen nu med en løftet pegefinger.

"Vi modtager pt. en del anmeldelser omkring affyring af fyrværkeri – i flere tilfælde har det været i forbindelse med fejring af nybagte studenter. Vi indskærper derfor, at det ikke er lovligt at fyre af på denne tid af året."

Artiklen fortsætter under opslaget.

2 personer skadet ved gymnasium

Opfordringen kommer samme dag, som to personer er kommet til skade efter at være blevet ramt af fyrværkeri ved Frederiksberg Gymnasium.

I et andet opslag på Twitter skriver Københavns Politi, at man i de kommende dage vil have skærpet fokus på affyring af fyrværkeri, og at det altså kan blive en rigtig øv-fejring, hvis man i stedet ender med at skulle bruge penge på en bøde i stedet for en gave.

Derfor slutter Københavns Politi af med en opfordring til, at man selvfølgelig skal fejre de nybagte studenter - men at man skal gøre det på ordentlig og lovlig vis.

Og så får studenterne også lige et stort tillykke med på vejen fra ordensmagten!