Hjælpsom 83-årig klogere end tricktyve

112

14/06/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Det lykkedes en 83-årig kvinde at snyde to tricktyve i sit hjem

I dag klokken 12.00 fik politiet i Ringsted en opringning fra en 83-årig kvinde

Det skriver Midt og Vestsjællands politi

Kan vi veksle en mønt

Kvinden fortalte at hun omkring klokken 11.30 uventet var blevet opsøgt af to fremmede i baggården ved sin bopæl i stueetagen i en beboelsesejendom. De to fremmede virkede som et par og kvinden bad den 83-årige om hjælp til at veksle en mønt, hvorefter de to fremmede fulgtes med hende ind på bopælen, hvor især manden nysgerrigt undersøgte forholdene hos den 83-årige, inden han skulle låne toilettet.

Den gode idé

Uventet ringede et familiemedlem til den 83-årige. Hun valgte at besvare opkaldet højlydt med en udtalelse om, at hun var glad for at høre fra politiet. Den udtalelse fik de to fremmede til at ændre adfærd, så de straks forlod kvindens bopæl.

De to fremmede havde ikke stjålet noget, men politiet anser deres adfærd og påskud om veksling af en mønt som uberettiget adgang til kvindens lejlighed i et forsøg på måske at stjæle noget.

Politiet roser den 83-årige for sin snarrådighed i forbindelse med telefonopkaldet fra familiemedlemmet, som hun efterfølgende fik forklaret sagens rette sammenhæng.

Der var tale om en ca. 185 cm høj mand og en kraftigt bygget kvinde, der begge var ca. 40 år gamle, og som talte engelsk.

Politiet hører gerne fra andre, der måtte have set manden og kvinden i området mandag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.